Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Wednesday, June 15, 2011

malunya i~

ni haa ada benda nak share.. isk2~


ok abaikan part comel tu *ehem*... tu dah lame i tau *ehem*... ok dah.. bukan tu yang aku nak tunjuk.. tapi nak tunjuk si Efa ni.. huwaaaaa... how come? dia bersemangat nak diet and jumpa this blog.. and berjaya turunkan 18kg!!!!!!!! so aku ni feeling la blog aku ni pemberi inspirasi kononnya*ehem jgn perasan boleh*.. tapi kenapa readers pulak yang bersemangat habes.. yang writer ni how come? menulis je lebih.. semangat takde.. hik2.. tapi pengajaran dari kisah Efa ni.. to all dieters and bloggers sekalian.. hik2.. kadang apa yang kita tulis memang la tak memberi kesan kat kita and tak rase pape pun.. tapi untuk readers, kita tak pernah tau.. well ada yang benci n tak suka.. ada yang appreciate.. papepun aku kalau baca blog orang2 diet ni pun rasa semangat and kagum sangat.. tapi erm itulah.. erm *tersipu-sipu*

anyway, efaaaa.. hebatnya awak!!! sangat2 la kagum dengan awak.. apa kata sekarang awak pulak yang tulis blog and share tips.. biar saya pulak yang baca.. hik2.. eh banyak nak tahu ni.. berapa lama awak diet? and nak tengok pics before and after please~ =P sure kami2 yang tengah berdiet ni sangat la kagum and makin bersemangat untuk diet.. anyway thanks sangat untuk komen tu.. awak berjaya membuatkan saya sangat2 bersemangat untuk berdiet and nak lawan awak.. wah gitewww... and awak jugak la yg komen ajak makan sama kat ou kan.. silalah datang wahai efa.. saya sambut dengan karpet merah.. *fuhhh... harap2 ni betul efa, bukan jalal.. hik2*

7 comments:

Anonymous said...

haha...see..wat a cute response from u..

No worries dear, I am definitely not ur Jalal la of coz..:)I m not good in writing n my time tak consistent(kjap busy sgt2..kjap free jugak)tapi kalau nak share around tips no problem.

Oh yeah OU like my second house pun nisa.Every weekend mesti pegi makan2 n jalan. I m married woman with one kid.

My weight plg tinggi penah cecah 90kg beb!! mcm humpty dumty sit on the wall!! i bet u tak penah rase berat 90kg kan!! mcm jalan 5 tapak je pastu nak duudk sebab penat!!!

yes2 send me ur email. Nnti free kat uma with my own laptop (dlm byk pic) i hanta pic...(kantoi i m at the office sempat lagi~~~)

tinta hatiku said...

wow...! Bestnyer Nisa...
ada org bjaya and still kurus krna blog Nisa...

Fuh, memang mjadi inspirasi...

Akak pn nak jd cam Efa tu...
Insyaallah...

Nisa~ said...

efa - heh excited sgt bile ade org yg dikenali lost weight byk sgt.. even i x knal u pun but i know ur name.. hik2... oh u dah kawen ye.. wahh gile cool dpt lost byk gile berat.. see if i kagum mmg over sikit.. lagi2 yg melibatkan berat badan ni..

erm yes i xpernah cecah la 90kg.. plg berat 80kg.. but i ni jenis aktif kot.. not aktif sukan tu but jenis yang suke menapak.. jalan kehulu kehilir.. even i gemuk pun i akan berjalan merata2.. membe yang kurus pun tak larat nak ikut kadang2.. huhu.. mengah ade but nafsu nak berjalan tu lagi kuat.. dari sekolah lg.. tapi pelik tak kurus2.. hehe

eh camne nak send email.. u tak letak pun kat sini.. hehe.. ni email i.. jonieluvjunee@gmail.com.. nak sangat tgk pics u before n after.. selalu tgk org2 yang iklan2 je before n after.. huhu... n i pun aktif bersurfing time kt ofis ni la.. sementara xde kerja.. hehe.. and share la some tips.. huhu.. even slalu bace kat internet but dpt tau tips from mereka yg dh berjaya lg best kot.. =)

nice knowing u efa! *eh mcm kenal sgt kan.. hehe*

tintahatiku- malu je tau.. sebab die dah kurus tp sy tak kurus2.. hik2.. insyaAllah akak boleh! jom sama2 jd macam efa.. =)

Gettin'newConchita said...

bestnye dapat jd inspiration org lain hehe... gud job nisa!! :)

drlinda08 said...

salam nisa.. sbnrnye i pun dulu pernah overweight gak , after i gave birth to my son, my weight that time was about 75 kg (masa pregnant berat paling tinggi 85kg). n i was very worried n depressed i started to diet n exercise , n i read ur blog as a motivation. n now my weight is 60 kg. tp skrg masih lg trying to lose another few kg..

Nisa~ said...

conchita - eh takdela menjadi inspiration pun just geng2 diet kan so rase xde la alone utk diet kt dunia ni.. hehehe

drlinda - aww~ another org yg berjaya lose weight.. congrats! x tahu nk ckp ape sebab terharu sgt.. hehe.. good luck! sikit je lg tu.. ish2 kena kejar ni

Anonymous said...

Hye dear....nak try set diet shaklee tak?? Terbaik inshaALLAH...yg menyusu pun leh diet...ade tambahan sihat n cun lagi...nak cuba leh sms/wassap akak yer dik... 0122293432 k.rin

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign