Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, May 10, 2010

entry yang panjang~

mintak maaf.. aku bz... n banyak benda la yang menghalang aku from update blog... tapi diet still ada perkembangan.. diam blog tak bermakna diet pun diam... banyak benda nak cerita ni.. nama pun entry yang panjang.. ok mari kite mulakan :-

first : aku dah disqualified from 3DFC.. maaf tapi bukan suka2... banyak masalahnye.. salah satu kesihatan.. aiseh alasan tapi betul.. macam yang kawan2 aku tahu.. every night aku minum teh detoxlim.. if aku tak minum 2 hari pon.. aku memang susah nak berry... aku tau tak elok minum hari2 tapi seksa la tak boleh berry... aku dah minum air banyak.. dah makan buah banyak2.. dah elak makan food yang penyebab susah nak berry.. dah jumpa doctor... tapi still sama... tinggal nak jumpe specialist je tapi tunggu la banyak duit sikit... tapi mak aku cakap dari kecik memang aku ade masalah penghadaman... aku suka teh detoxlim tu.. sangat berkesan untuk aku.. so minggu lepas masalah berry aku macam kronik sikit.. maybe sebab makan banyak masa jalal datang.. so aku minum teh detoxlim hari2.. kan syarat 3DFC tak boleh makan/minum alat bantu kurus... to kak Zel.. mintak maaf banyak2..

second : ingat tak misi last 2 weeks.. nak capai 67kg before jalal datang.. well.. misi tak berjaya..setakat 69kg je.. haha.. tak tahu nape.. makan dah kawal.. buat exercise.. tapi still tak turun2... pastu time jalal datang pulak dia belanja makan banyak2...dah cuak takut berat naik mendadak.. n bila dia balik aku timbang... turun ok!!! n now.. berat aku officially 68kg... dah 12kg turun.. Alhamdulillah.. tapi takpe la tak capai berat pun.. sebab jalal sangat sangat happy tengok aku dah makin kurus...


love u! thanks sebab sanggup tunggu more than 6 years untuk orang kurus tapi ntah bile nak kurus T_T...

third : aku dah makin berani pakai baju selain tshirt.. bagi aku ni perkembangan sebab tahap self esteem aku memang sangat rendah... dulu tshirt je.. n now dah berani pakai kemeja, blouse n KEBAYA! hahaha.. terima kasih la kat kawan2 yang tak henti2 support aku n bersikap jujur dgn penampilan aku... oh lagi satu aku dah belajar pakai shawl... dulu susah sikit sebab double chin yang besar plus muka tak sesuai.. tapi sekarang makin berani even muka still tak sesuai... so izinkan nak share something...

sila muntah sekarang...

fourth : salah satu benda yang best tapi menakutkan akan terjadi.. wahaha.. end of this month aku n family akan ke bandung... best kan bercuti.. tapi percayalah.. percutian ini sangat menakutkan.. kenapa? well aku akan cerita next entry...by the way... ni teaser for next entry..




dah dapat clue?

fifth : minggu ni study week... so after this kalau aku jarang2 update semua orang paham kan... tengah study la tu konon... next week dah final exam.. oh my god!!! aku tak prepare lagi... doakan aku ye... nak score final exam ni sama la macam struggle nak kurus.. sebab tu la aku tak berapa score each sem.. sebab tak pernah berjaya nak kurus.. see see.. ada kaitan kan? oh by the way.. tahun lepas.. study week la penghancur proses diet aku... hope this sem aku dapat study dengan aman even tak mengunyah pun..

last : saje nak letak penurunan berat aku sepanjang aku tak update blog..

24 April 2010


3 May 2010

ok la... sampai sini je la.. ceh.. tajuk macam panjang sangat entry.. daa~

5 comments:

nisha said...

tu la nok.
elok je ko pakai, ape nk cuak..
haa, kan bagus ade kawan2 cm kami ni.
bertambah juta2 lemon tahap ko bergaye. jangan nnti ko bergaye pakai baju furr jalan2 kat tronoh dah la nok.mental~

Nisa~ said...

eh nyah.. mak baru plan nak pakai winter coat gi kelas... nak lawan ko la nyah.. ko igt ko sorg leh bergaye... hahaha

nisha said...

ish, bawak mengucap nok..
kalau dah pakai winter coat tgh2 gurun ni, bukan bergaye dah namanya. tu gile

ieda said...

salam nisa .. aperlah dik .. plan2 bukan mudah nak turunkan berat badan .. x semua org sama .. janji bdn sihat dan ada jugak penurunan agar tidak sia2 usaha itu .. cayuk2 dik :))

Nisa~ said...

kak ida - yup tul tu.. ade org senang j berat die turunkan... jelesnye.. hehe.. papepon usahe still diteruskan.. chayok2!

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign