Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, October 25, 2010

pesan ummi~

"ummi tgk cara isha n jalal makan malam td kan. ummi rase lepas kawen ni korang mesti gemuk ni.. even laki tak kisah pun, jagala badan isha, awak tu anak dara.. kalau dah kawen lain la.. perempuan sekarang ni makin ramai yg gila"
eh ayat last tu ayat aku.... isk2 T_T.. see.. bukan salah aku... aku masih salahkan JALAL.. refer post INI.

sabtu lepas jalal gi konvoi superbike ke temerloh.. diorang nak makan ikan patin la, udang galah la n macam2 lagi... n dalam kesusahan dia bawak motor tonggek tu.. dia still tapaukan ikan patin 2 ekor kat aku.. tak ke terharu~ takkan la tak nak makan pulak kan.. susah2 je dia bawak dari jauh.. dah la 2 ketul besar2.. kepala pulak tu... takkan la nak makan sikit je.. kecewa dia nanti.. ok alasan~

then malam tu pulak parents aku belanja dia makan seafood kat jeram.. menu macam biasa la.. siakap 3 rasa, sotong tepung, ikan kembung n cencaru bakar n butter prawn.. n butter prawn dia sangat sedap! first time aku makan butter prawn kt semenanjung yang dapat lawan kesedapan restoran nelayan kat sabah... aku n jalal ni macam berlumba makan pulak kan... macam la sape menang tu boleh kawen terus.. euww miang~ so dengan cara kami makan tu la yang buat ummi berpesan agaknye..



then lepas makan seafood tu.. jalal cakap
"awak.. orang silap la.. patutnye tadi orang tapaukan udang galah sekali.. dah la besar gila.. takpe la.. lain kali org tapaukan udang galah pulak ye"
see see. selain kasih sayang.. jalal juga limpahkan aku dengan makanan.. lepas makan n makan n makan, still cakap pasal makan lagi.. mungkin dia dah ade perempuan lain lalu sengaja bg aku gemuk so ada alasan nak break dgn aku kan... ok dah.. ini sudah lebih~

Thursday, October 21, 2010

krisis identiti~

semalam ade sikit miscommunication dgn jalal... biase la.. kalau dah berbulan tak gado tetibe tersentap sikit terus rase macam end of relationship.. padahal tadi die msg takde pape pun.. pompuan kan rumit.. wahaha

anyway this week sangat sangat sangat down la... org lain kalau down tak selera makan kan.. aku lak rase nak makan n makan n makan... banyak reason aku down ni.. pasal kawan ade, pasal study ade, pasal jalal ade, pasal family ade n plg penting sebenarnye pasal duit... oh god~

so dgn perasaan macam ni, memang perkataan diet tu macam tak wujud la.. n sebenarnye rase sangat nak give up.. tapi tak boleh! sebab nak kurus ni ade reason.. tapi tu la...aku nak setelkan prob ni satu2 dulu.. bila semua dah ok baru akan sambung ape yang patut... tapi sekarang sebenarnye hidup tengah rumit.. nampak je macam hepi.. haish penatla jadi manusia yang tak reti meluahkan apa yang tersirat ni.. till then~

Tuesday, October 19, 2010

food @ convofair~

Cuba teka siapa dia.. hadiahnye - akan ditanggung makan minum berdasarkan list2 dibawah


i'm gaining weight!!!! ni sume convofair punye pasal.. haha.. pagi petang siang malam pergi membuang masa kat tapak convo.. tapi bukan la membuang sangat pun sebab pergi ade reason.. pergi makan.. makan untuk hidup...bangun pagi, pergi convofair sebab nak brekfes.. petang pergi lagi sebab bosan n rase nak mengunyah.. malam pergi sebab nak dinner... eh macam hidup untuk makan pulak... dah la sekali pergi abes min rm10... sehari pergi 3 kali... n convofair 4 hari.. bayang laaaa... sekarang ni dah kering kontang.. nak makan pun takde duit.. sob2... 

ok la.. nak share ape fud yang aku makan sepanjang convofair yang membuatkan berat aku naik *demyuh.. down lak tetibe*..mengikut ranking paling sedap ke biasa2 je

1. nata de toro - RM2
4 kali beli dlm 4 hari ni.. ice blended ape ntah aku pun tak tau... die campur2.. rase sweet sour.. ade fruit koktel n nata de coco.. siyes sedap.. mane nak dapat air ni lepas ni ye?

2. spring potato - RM3.50
what's my flavor? tgk badan la.. definitely cheeeezeyhhh la kan... dalam 3-4 kali jugak kot beli.. dulu rase bazir sebab sebijik kentang yang diputar2 digoreng n dijual dgn harge lebih 2.50.. wut da? tp amek ko.. byk kali jugak beli.. dah la sanggup beratur panjang gila... tp maybe lepas ni dah x beli kot... tp sodap mmg sodap.. xleh deny la.. 

3. steambot 5 cucuk free air satu - RM5
2 kali makan dlm mase 4 hari.. ni budak2 engineering batch aku punye booth.. sedap la sos die... pedas masam manis... 

4.ciken wing - rm2/pc
2 ketul je.. yang ni nak beli asyik tak dapat.. sold out manjang.. nasib baik last day sempat beli.. tu pun book awal2... sedap tp agak mahal.. 

5.som tam - RM4
2 kali makan... yang ni dah cerita kan kat entry INI

6.satay - RM5/10 cucuk
sekali je makan.. kuah kacang dia sedap sangat tapi byk minyak la... tengok gambar pun tau

7. candawan goreng - rm2
2 kali beli sendiri.. sekali org belanja.. cendawan goreng ni memang fevret tapi rasanye aku goreng lg sedap kot.. hehe

8. chocolate - RM1 seketul
beli 3 ketul je sebab mahal.. homemade choc.. aku beli perasa white choc oreo.. manis gile tp sedap la.. siap ade logo utp lagi.. semangat kau!

9.caketiau - RM4
sekali je makan tapi ya ampun banyak nye minyak... caketiau yang ni not my choice kot.. biasa2 je.. udang pun kecik~

see banyak kan makan... dah tu aku bukan minat nak beli baju ke apa... memang la banyak kedai tapi food aje yang menarik dimata aku.. so ape lg.. lepas ni start diet balik.. ergh bosannn kan dgr perkataan diet?eh korang pun kena diet kan so meh la aku bagi je jawapan teka teki.. tak payah la nak sponsor makan kan.. hehe

*nampak tak kempen convo tahun ni?*

presentinggggggg hattan!!!.. aku semangat kan duk depan sekali tgk dia ni.. actually takde la minat mane tp bumi toronto ni kan bosan.. sekali sekala artis datang kite layankan aje... setakat kuar Utusan ape kelas... tapi aku ni kalau artis datang aku suke tgk PR diorang...cara diorang bercakap, interaksi dengan audience, cara jawab soalan mc.. so hattan ni agak bagus la.. pandai kawal situasi tapi tgk la berapa lame dah die dalam industri kan... no wonder la.. tapi lagu die best2 jugak ye.. maka dengan berakhirnya convofair UTP.. bermulalah kehidupan bosan di tanah gersang ini~

Saturday, October 16, 2010

jalal dah gemuk~

hari ni agak hepi.. sebab jalal datang... mula2 dia ckp tak dtg.. even agak frust sebab die janji nak dtg dulu tp takpe la sebab die ckp die kena pergi ofis this weekend.. pastu aku jumpe plak kawan2 die n kawan dia tnye jalal tak datang ke.. aku saje2 la ngadu cakap membe tanye etc etc.. sekali dia ckp kesian plak tgk aku.. sebenarnye die dtg this weekend tp dia nak wat surprise... tapi tgk aku mcm sedih sgt so die bgtahu awal2.. die siap setelkan kerja dia awal2 so that leh dtg utp wiken ni...padahal aku takde la sedih mane pun... tapi dah die nak dtg aku hepi je.. haha



*jalal datang, diet hilang*

so lepas zohor td kitorang gi mkn mi rebus ramli.. mmg fevret die.. lepas makan terus balik.. dah tua2 ni memang tak larat la nak dating sana sini.. lagipun dah lame kenal ni rase mcm dah buat semua sama2.. quote from jalal
"kite ni dah berapa tahun la kan... kalau kahwin ni anak nak masuk darjah satu pun"
aku pun selalu mengeluh macam tu kat membe2.. bukan bosan tapi macam erm bosan... wahahaha...
eh cop.. ni blog diet ok.. bukan blog Jalal.. hihi.. anyway tadi lepak2 kat convofair dgn jalal n membe aku.. so membe2 aku ni ramai la cakap jalal dah gemuk.. aku bangga kot dengar.. bajet sumpahan aku kat jalal suatu ketika dulu mengena... dulu die selalu ejek aku gemuk gemuk gemuk.. so aku konon2 sumpah cakap one day die gemuk tgk la nanti... so tadi die telah membuat satu pengakuan nak cover bile kawan2 aku duk ckp die gemuk
"aku ni saje je gemuk ni.. nak mendalami perasaan org gemuk.. tapi lepas gemuk ni rase hepi lak.. so tak kisah la"
good! patut la die dah tak kisah sekarang kan.. wahaha.. tapi takpe.. misi nak kurus still ade sebab aku nak sangat merase naik superbike.. sekali pun jdla.. tp target nak naik lepas kawen la =)


ps: xde la gemuk mane pun mamat tu tp compare to before2 ni nampak la beza...  dulu aku berat 10kg lebih dr die.. sekarang maybe aku berat 5kg kurang dr dia.. at last!

Friday, October 15, 2010

som tam~

 lama tak update menu kan... nak update apanye.. diet pun tak.. ni baru nak start so bermula la aktiviti berkongsi menu sesama rakan.. so.. utk hari ni aku makan



ikan bakar untuk lunch.. ni namanye makan ikut nafsu... kenyang gile tau makan 2 ekor ni.. before ni mkn sekor kecik ikan cencaru pun dah cukup.. nampak sgt la niat utk berdiet tu masih samar2.. tapi takpe.. selagi boleh tahan tetap nak cuba berdiet

somtam for dinner... memang fevret la somtam ni.. tgk die buat mcm simple je... nak try buat sendiri la lepas ni... kalau ade kacang panjang lg sedap...

somtam ni beli kat convofair.. weekend ni UTP ade convofair so sesape yang duduk dekat2 tu jemput la dtg... meriah jugak... nnti mlm esok n lusa ada zamani n hattan datang.. meriah la sikit bumi TORONTO ni.. eh kreatif tak aku menipu? anyway.. yg plg org tunggu2 time convofair ni adalah

booth petronas moto GP grand prix wutsoeva... time ni la baju2 n jaket yang harge beratus2 tu jd 15-150 inggit... baju bmw la ape la... beg, payung merchandise sume ade.. mmg jd murah gile... kire setahun sekali je la booth ni ade.. time convofair je.. kalau kat KLCC pulak memang die ade buat jugak.. setahun sekali jugak aku rase tp untuk staff petronas je..rasenye la.. tu pun jalal belikan aku bear je ari tu.. menda setahun sekali die belikan bear.. baik la belikan baju mcm gadis litar tu ke.. tp tu la.. size xl pun ketat kat badan rozita che wan apatah lagi aku kan

Wednesday, October 13, 2010

pre-raya n raya~

yeay! tak sabar nak update blog..2-3 hari ni rase hepi je ngadap blog ni.. tak kisah la ade org bace ke tak... sebab aku tau kawan2 aku kat sebelah bilik ni bace jugak.. kan nisha n ct kan? sila jerit ye.. aku dgr...

anyway hari ni.. after sebulan maybe.. aku akan update current weight aku.. jeng jeng jeng... anyway before tu.. aku nak story la ape aku makan mase balik kelantan hari tu yang menyumbang kepada penambahan berat sebanyak 3.5kg.. ye saudari2 sekalian... I gained 3.5 kilos mase hari raya hari tu ok! kenapa bukan 4 kg? sebab tak jejak 70kg pun hari tu.. sipi2 je... nasib baik sangat~

beberapa hari before raya


last bukak pose kat rawang before gerak balik.. nasik ambeng.. heaven! sedap gile la.. tak sia2 aku n mak aku tunggu sejam sampai makcik ni datang... nasib la rumah dekat dgn ijok.. sape dtg rumah aku belanja nasik ambeng ok?

sebenarnye gambar ni tak cukup la nak menceritakan betapa banyak nye lauk mlm last berbuka ni ok... kalau aku list kang sume terliur.. so biarlah rahsia.. dlm periuk tu lg la.. menjilat jari... asal balik kelantan mmg ada sorang nenek sedare ni ajak mkn rumah die.. wajib! adik aku yg kurus kering tu pun tambah 6 kali skali ngan nasik tambah... aku? nak cakap 7 kali la tu kan... tak mungkin la.. aku kan nak kawen cepat.. wahaha.. sedap wehhhhhhhh.. masakan kelantan memang antara yg termantop..

ni antara kuih2 yang dah masuk dlm list "must-eat" aku... jala mas, nekbat, bunga tanjung... hari2 beli.. time ni kencing manis pun aku tak heran dah... mengidam oi... kat luar kelantan mahal gila kuih2 ni.. selama yg aku jumpe la.. at least kalau kena sakit ape aku dah puas makan.. eh cili je la mulut aku ni..

hari raya jeng jeng jeng

pagi raya makan lontong, gulai kuzi ayam dicicah roti lepas tu nasik dgn gulai kuzi pula... berjam2 duk rumah makcik dr pg sampai ptg entah berapa round aku mkn.. ye la.. tv dia rosak.. ape la aku boleh buat.. makan je la kan.. yg aku bengang elok2 lepas aku balik la si danny xfactor dtg beraya rumah die sebab klasmet kazen aku dlu2.. even bukan la peminat setia tp org hensem ni kalau tgk depan mata memang complete la raya ko tahun tu.. haha

biskut raya of kos.. actually aku bukan penggemar biskut raya.. bukan biskut raya je.. aku memang tak suke biskut pun tp this time makan biskut macam baru hidup kat dunia je.. sedap rupanya biskut2 ni ye.. dah rugi 21 tahun hidup aku..

pulut dakap yg romantik - SEDAP! first time makan n suke.. tapi mane nak cari selain kelantan?

nasik berlauk time brekfes - ni memang klate's signature la... simple mcm ni tp ya ampun menjilat jari.. n murah! kat KL mane nak dpt mcm ni.. lauk itik, ayam n harge rm3 je.. mane mane? cakap cepat.. aku belanja.. siyes ni..

ni pun masuk dalam "must-eat-list".. tapi sebab hari raye aku batalkan hasrat.. sape la nak salai etak (klate panggil etokkk) raya2 ni kan... tapi mase on the way balik tu terjumpa gerai jual etok ok!! ayah sanggup buat uturn even jalan sesak sebab kesian tgk aku merayu dgn mata berkaca.. pliz pliz.. kat kelantan je ade menda ni.. kat tempat lain takde... dah google dah memang takde...kalau ade bagitau.. aku nak gi beli.. beli 10 inggit ade 5 bungkus.. sekali amek ko.. tak cukup.. aku n mak aku je ratah... makan sampai terdiam tak ckp pape.. kira time tu aku menjadi diri aku yg sebenar.. pendiam n misteri~ mesti family aku lega kan

last sekali yg buat percutian raya kat kampung ni complete is dapat makan celup tepung kat ganu.. dah lame ok tak makan ni... banyak tahun la.. n menu pilihan of kos sotong n udang tepung... perut penuh pun (pg tu mkn nasik lauk n dlm keta mkn etok).. singgah tepi laut ni still muat nak masuk perut.. dun wori... perut aku besar.. byk ruang.. kalau hotel ni setaraf 5 bintang dah..


ok dah cukup.. tu je la.. kang aku tambah lg ape aku makan mau pitam sume org.. tak pun ade lak yg komen macam2 kan... hari raye oi! sape tak makan byk rugi.. setahun sekali.. tgk2.. pas raye ni ade ko makan rendang? biskut raya? ada? kalau ade bagus la... tu maknenye ko mmg kena diet setiap masa.. hehehe... k la.. till then.. eh cop... kate nak bgtau my current weight kan..
tadaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
68kg after diet bermula semula.. 1.5kg in one week... not bad kan?

kurus sebab org lain~

salam.. kawan2 n akak2.. camne ni... aku rase aku ni nak kurus bukan sebab diri sendiri pulak... macam sebab org lain... ade certain time kan rasa i'm happy with myself... eceh... macam takpe gemuk pun as long aku sihat, takde ape2 penyakit... sebab ikut logik pun aku bukan la besar gile.. at least sekarang beli tshirt kat U boleh pakai size M... hehehe..

bukti

sekarang ni mood tgh swing la.. haha swing manjang kan aku ni... tp this time memang teruk sikit... sebab dah nak akhir sem ni paham2 la.. lagi2 final sem ni.. macam2 nak kena hantar.. pastu fikir pasal kerja lagi..anta resume sane sini.. aku kan nak kawen awal... kalau lambat dpt kerja camne.. eh termiang pulak..doakan aku ye kawan2...i mean doakan aku dpt kerja.. bukan doa kawen awal.. =P aku tak mengharap kerja kat company besar pun.. company kecik pun ok... n plan before dapat kerja nak kerja as pembantu taska.. tp takut la sekarang ni... asyik2 baby mati tersedak susu.. aku ni minum air sendiri pun tersedak.. camne nak jaga anak org... so lupekan je la... so esok adalah salah satu hari yg genting.. ade presentation pre-edx.. kne present poster n prototype final year project n sesiapa yg hebat dapat masuk EDX n konfem dpt A.. tp aku tak berharap pun dpt masuk.. kalau dpt masuk mau aku pitam.. hebat woo

kawan aku ckp "nape fake sgt senyuman ko ni.. nak tekel employers ke?"

anyway back to topic.. reason kenapa aku rase aku nak kurus sebab org sebab sekarang kan jalal totally macam dah tak kisah la dgn pemakanan aku... tp tak tau la if MIMPI aku tu betul ke tak... macam td aku pening.. bangun2 rase nak makan sebab mcm dah tak bertenaga... sebab hari ni mkn apa je.. so dlm kul 10.30 malam aku sms cakap nak makan la.. lapar.. n dia tak marah! dia ckp "pergi la mkn ye... sian mok..." before ni mati hidup semula pun takdenye die ckp camni... tghari time lunch hour aku nak makan pun die akan ckp mana tak gemuk.. makan je.. sekarang ni dia dah limpahkan aku dgn food.. ewah... n dia dah tak byk komplen.. dr mata kasar macam dia dah terima aku seadanya.. before this kalau gaduh memang sebab aku gemuk..dia asyik tak puas hati.. takde sebab lain sebab aku rase aku ni awek yang simple.. ko buat la ape ko nak.. eh terangkat bakul sendiri pulak.. tapi this time dah berbulan tak gaduh lansung... maybe die pun dah give up on hoping that aku akan kurus one day... takpe la.. as long as dia tak cari org lain.. oh ok la.. panjang pulak... till then...

hai jalal.. kalau awak tgk gambar ni pdn muke awak... awak cbr saye upload kat blog kan muke awak ni? takkan la tak berani.. tp syg... awak bukan tau pun link blog ni.. wahaha...

ps: anyway aku still tak kan stop berusaha untuk kurus! yakin saya boleh!

Monday, October 11, 2010

wah! femesla budak universiti of toronto~

NOTE : Entry ini mungkin akan didelete dalam masa terdekat

gambar isu

gambar sebenar

disebalik tabir penggambaran










sekarang ni kawan2 aku maybe tgh melalui hari2 sukar.. aku pulak yg rase sedih utk mereka.. even antara mereka ade yg xkisah sgt but bile aku surf internet n mane2 pun cakap pasal ni n sgt blame mereka utk ape yg jd.. aku kesian sgt...

ok la.. camni citenye.. ade satu hari tu budak2 kos aku buat la majlis iftar kat utp ni.. pakai baju raya sume la..suppose aku pergi tapi parents aku suruh balik pulak...kalau tak mesti aku pun tgh bersedih skrg kan.. then diorang pun buat la group photo... so after tu diorang tgk la gambar2 tu n ade la satu gambar ni canti mcm kat oversea katanya... then ade la budak2 ni ckp hantar kat salam perantauan.. sebab gambar tu cantik...

then ada la sorang ni betul2 hantar kat salam perantauan utusan... igtkan takat siar kat website je sekali rupanya publish dlm paper... so kecoh la jugak hari tu... mule2 ade la membe yg segan2 tp bile fikir benda ni boleh la jd kenangan bile dah kuar nanti... so perkara tu pun just berlalu mcm tu je...

sampai la 10/10/10.. dalam utusan siar pasal ni..

Kreativiti menipu, Tronoh jadi Toronto

bila google.. ramai jugak blogger yang hentam pasal ni n ada yang support kami as well.. tp yg hentam tu mmg betul2 based on apa utusan siarkan.. oh siap ade masuk dlm astro awani lg tau..

"Menerusi ICT juga penipuan itu dijaja, kononnya mereka handal kerana dapat menipu akhbar ini. Mendabik dada kononnya mereka juga pernah melakukan penipuan yang sama kepada akhbar-akhbar lain. Malah menerusi komen di blog yang memaparkan penipuan tersebut, telah ada perancangan untuk menyambung siri penipuan pada tahun hadapan."
"Penipuan itu kononnya didorong rasa meluat terhadap penuntut luar negara yang menghantar gambar mereka dengan latar belakang salji untuk disiarkan di ruangan tersebut. Selamba dan bersahaja mereka berbangga diri tidak perlu bersalji dan tidak perlu ke Toronto pun, gambar mereka disiarkan di ruang Salam Perantauan."

first of all... yang menghentam tu kena la dgr dr pihak kami... diorang agknye igt kawan2 aku buat photoshoot just sebab nak hantar ke utusan agaknya.. semata2 nak tipu org.. pliz la... takde mase la nak berkumpul pakai baju raye semata2 nak buat menda ni.. ada jugak kutuk ckp membe2 aku ni ulu... semangat la jugak nak anta gmbar masuk paper padahal org sekarang tak lyn la benda ni.. n maybe igt desperate sgt la kot nak masuk paper.. haiyoooo... kawan2 aku ni bukan gile publisiti pun..yg hantar tu pun saja suka2 tanpa niat... dari masuk paper baikla diorang gi buat test shoot kat dara.com.. layak apa diorang tu...

so officially aku bertambah tak yakin dgn utusan... sebab utama.. SANGAT PANDAI MENOKOK TAMBAH CERITA n MENGGABUNGKAN BEBERAPA SUMBER MENJADIKAN SATU BERITA YG HANGAT TAPI TIDAK BENAR.. before this kalau aku baca utusan pun memang aku mengeluh sebab aku rase mcm tak leh caye je... macam quote yg aku paste kat atas tu la... sedap je dia tambah rencah2 kan... tak pasal2 name utp buruk.. lepas tu ramai la pulak bambu2 utusan yg kutuk gila2 budak2 u aku ni kan... ye la.. utusan kan suratkhabar.. mestila cerita betul je siar...

haa ade lg satu yg kelakar.. memang la ramai blame utusan n cakap apsal utusan tak cek betul2 gambar2 tu dari mane.. so yg pembambu utsan ni blame balik kami cakap "laa bodoh la korang ni.. salam perantauan je pun.. buat apa nak cek gambar tu dari mane sume.. buang mase.. kolum kecik je pun"... pandai kan dia cakap... dah tau salam perantauan tu kolum kecik je pun... apsal nak besarkan gak isu ni.. pliz la.. salam perantauan je pun.. haha..

oh mesti ada yg komen cakap "papepun.. menipu tetap menipu".. wuteva la loser.. even malas nak ulang byk kali tapi nak cakap jugak.. eee tak hingin la nak menipu utusan tu... berita yg diorg bg pun dah cukup banyak yg tipu... mane boleh lawan kehebatan utusan dlm hal ni kan?

and to pihak utusan.. rasenye dalam paper pun tulis kami dah mintak maaf n rase kesal.. but nape still nak besarkan isu.. anyway terima kasih kerana memberi satu memori yg wajib dikenang sampai tua... hehe.. ok utusan jgn marah saya pulak.. saya memang tak matang tp kadang2 sy pandai beza yg benar dan tidak...

ps: picture cdt to hafiz, tra n lyn.. sori amek w'out permission

Sunday, October 10, 2010

beliau makin menua~

sebenarnye entry before ni ditulis time aku tengah marah yang amat kat jalal... sebab macam probs yang aku tulis tu la... tapi bila jumpa nak marah je jadi macam melawak lak.. dem~


well tadi semuanya berjalan lancar! takde any weight related issue.. n at last berjaya jugak makan subway after setahun tak makan... kan before this pernah cerita.. asal gi klcc nak mkn subway tp end up makan spegeti milano yang bercheezeyyhh... lepas tu sampai rumah menyesal.. tapi nyesal2 pun 3 kali dah macam tu.. anyway.. aku rase  jalal dah dewasa la... cakap pun nak ckp pasal masa depan.. kalau zaman belajar cakap psl ni mesti sebab gatal n impian la konon.. lepas kawen bla bla bla kononnya... but this time bila die cakap tu memang rase benda tu la yg memang konfem dia nak.. bukan impian dah tapi wajib.. so ni antara2 plan yang die propose tadi

j : mok.. nanti dah kerja beli kereta yang boleh guna untuk family terus tau.. beli yg elok terus.. selesa utk family.. 
n : banyak duit.. nak byr down payment pakai ape.. 
j : mestila orang tolong sekali.. ish
n : siyes!!!!!! sekarang pun boleh beli.. haha
j :  mok.. lagi 2 tahun org nak tuka motor lain boleh..
n : ikut la.. duit awak.. tp time tu dah kawen ke?
j : mestila..
n : omg! lg 2 tahun kite dah kawen!! yeyeye
j : mok.. nanti lepas kahwen kite duduk apartment yg ade org cucikan tu nak? agak2 mahal tak
n : laaa.. flat pun ade org cucikan kawasan dia
j : ni yg cucikan rumah terus la
n : amek maid je la
j : mok nanti orang nak amek master tau.. part time.. nak jadi lecturer la kat uniten muadzam shah.. kita kan nak duduk keratong nanti..
n : amek la... dah tu kalau duk keratong org nak jadi ape? tukang jahit?
j : boleh!


tapi ada la terselit satu

j : mok (nada sweet).. nanti lagi 2 tahun kan org nak tuka moto.. igt nak beli yang besa tu sebab nak naik sama2 dgn mok... tapi mahal sgt so terpaksa plan nak beli *** yang single seat lagi...
n : *terharunye* ala tak pe.. single seat tu boleh tambah kan seat dia (cube melayan kesweetan beliau)
j : tak payah.. awak gemuk mane boleh naik

soalannya - setelah dah sampai kemuncak 4.5 tahun belajar...patutke aku berhenti  belajar n ambil kursus menjahit dari sekarang? hehe

Saturday, October 9, 2010

At klcc~

Tgh tunggu jalal ni. Aaa cuak2.. Tgk kat bwh ni org duk bergamba ngan superbike. Tringat zaman jalal berangan dulu. Die cakap lepas die ade superbike br boleh kawen. Time 2 dah terbayang jd andartu. Tp alhamdulillah rezeki die awal2 leh beli. Takde la aku lame membujang. TAPIIII..aku benci la keadaan sekarang. Susah tau nak gi mana2. Tp pendam je la. Nak gi mane2 mesti dia nak pk nak parking moto mana la ape. N of kos gi mana2 pun asing unless aku yg bwk kereta. Mcm sekarang ni takkan nak gi amek dia kat rumah lak. Ee rindunya time2 before die ade menatang ni..

N jangan la suruh aku naik superbike dgn dia waaa. Badan mcm aku ni memang gud bye la.. Sepanjang kt jalan kang byk pahala free aku dpt.. If tak dah lame naik tau.. Teringin gak menonggek blkg 2. Muahaha geli bye

Friday, October 8, 2010

sila behave ye mr J~

omg! matheeiiii... esok jumpa jalal.. kat mane tak tau lagi.. sebab esok nak join the crowd kat mid valley.. career fair... jalal tak suke mid padahal tu tempat first kitorang date.. aa mati la...dah la malam tadi mimpi dia sms aku "awak jujur tau.. sekarang berat awak berapa dah".. sebab lately ni dia dah diam n macam dah tak kisah dah aku gemuk ke apa... so dalam mimpi tu macam dia diam bersebab.. nak tengok tanpa bebelan dia aku leh ke go on ngan diet... so terketar2 nak reply msg die tu... oh god.. hope tu bukan petanda buruk nak jumpe die ni... cuak nye...

Thursday, October 7, 2010

demam~

tak laratnye.. belum demam lagi tapi macam nak demam.. tapi semalam badan dah panas sikit.. pastu lepas makan ubat ok balik.. tadi bangun pagi badan rase berat sangat (eh memang la).. n kepala sakit... selsema.. tapi badan tak panas la... tapi sebenarnye.. best jugak kalau demam betul2... sebab nanti selera makan totally hilang n berat akan turun dengan mendadak.. hehe.. last year time kena demam denggi, seminggu je berat turun 6kg... hehehe.. lepas demam dah ok ape lagi.. gain weight balik la.. ok la.. time2 nak kena submit fyp ni sebenarnye tak best la nak demam...

Tuesday, October 5, 2010

day 1~

eceh.. day 1 la sangat.. ntah2 lusa start day 1 balik.. heh... anyway tadi aku makan ayam panggang (kot) dengan salad.. amek isi ayam pastu bungkus dengan salad n ngap.. sedap betul.. anyway, semalam aku baru balik dari rumah.. so ada la 4 ekor ayam yang ayah nak buat something tapi tak jadi.. so 2 ekor aku amek bawak balik n siap perap dengan blackpaper lagi.. letak dalam freezer.. nak makan baru keluarkan.. so agaknye minggu ni aku lunch ayam je la.. ok la ye.. takde mood hari ni.. daa~

semangat!

dengan ini, saya,

ermmm

betul2 ingin mula berdiet sekali lagi...




dan kawan2... sila la jgn mainkan saye.. saye serius!!
*tapi ade org dah janji nak belanja.. time tu diet off.. =D*



source : pre-lamaran yg boleh buat tak tido malam & joget angan tak sudah


n my bff sekalian.. korang jugak yang tak sabar kalau perbualan kat atas jadi realiti kan.. so sila support!!
sayang kamu semua
*err.. bonanza rm2 still on ok! =S*

Friday, October 1, 2010

hot like a doll~

video

bila tengok video camni rase bersemangat nak diet sebab nak body camni... tapi lepas tengok pergi dapur cari food ape boleh kunyah.. haha.. tp hot kan body mereka.. dah la dance macam body takde tulang... isk2 =(

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign