Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Wednesday, May 19, 2010

last pasar malam~

hari yang ditunggu2 dah tiba... eh macam sekejap je masa berlalu.. rasa macam baru je semalam tulis entry pasal pasar malam.. tengok2 hari ni pun pasar malam lagi.. tapi pasar malam seri iskandar memang best.. suka suka suka...macam biasa lah.. kat pasar malam ni.. menu pilihan semestinya yong tau fu..nasib baiklah even badan agak besar.. tapi nafsu makan kat pasar malam tak besar... memang dari dulu lagi.. if aku pergi pasar malam selalunya tak overspend... terliur memang sah.. tapi bila fikir next week kan ada lagi... so end up lebih kurang 5 ringgit je.. wah wah... kagum dengan diri sendiri T_T

anyway.. part nak beli yong tau fu ni la paling lemah.. macam entry hari tu.. aku beli yong tau fu rm2.20 kan.. n nampak banyak kan... tapi tahu tak kisah disebalik pemilihan item2 dia tu.. ok before tu.. hari ni yong tau fu yang aku amek berjumlah rm2.80.. still murah kan? n kuantiti dia korang boleh tengok sendiri


see see.. banyak kan... aku makan share ngan membe.. tak larat nak habiskan sorang... ok berbalik pada topik asal... kenapa murah?

1. ni pasar malam seri iskandar.. bukan pasar malam mutiara damansara.. so sebijik 60sen je.. sayur kangkung singgit..

2. kuantiti yang aku amek hanyalah seperti dibawah:


3 ketul je.. plus sayur kangkung.. 4 item semuanya.. tu pun hari ni aku amek lebih sebijik yang kaler putih tu.. sebabnya kat gerai tu ramai orang.. serius, even bukan hal besar tp aku malu la amek 2 ketul je dalam bakul tu.. aku rasa penjual tu pun nak tak nak je rebus aku punya...orang keliling pun macam pandang2 (mainan perasaan.. ewah).. mereng apa banyak ni je amek.. baik rebus sendiri kan.. tu belum lagi masuk kata2 member.. "laa banyak ni je ke.. baik tak yah beli"... ayat macam ni memang dah biasa dah.. tapi end up.. aku tak habis jugak makan... maka demikian.. berakhirla laporan saya untuk hari ini.. n maybe ni last entry pasal yong tau fu.. sebab next week cuti sem dah start... yeeehaaaa

5 comments:

cik xxx said...

cik pun sukee makan yongtaufu..favvy tuh..

apsal ko punye dpt murah? ish

Faizah_Haris said...

terliurrr jek nengoksss...nyumm3....

Nisa~ said...

cik - sbb aku regular customer.. ewah.. hehe

kak faizah - tu belum rase lg tu..

Cik_Nomi said...

peh.. terus teringin nak makan yong taufu.. dah la tgh lapar ni.. eh.. betul ke 2.80.. murahnyee.. bukan 1 singgit.. 3 ketul dah 3 inggit.. plus sayur lagi.. aish.. ni sudah kire baik..

Nisa~ said...

cik nome.. kat sini 60sen je seketul.. nasib baik la.. huhu

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign