Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Thursday, May 13, 2010

pasar malam yeay!

Semalam hari pasar malam.. hepi betul aku... sebab nak beli yong tau fu..  n percaya tak if aku cakap aku beli yong tau fu 2 benda macam fishball tu n sayur.. semua sekali RM2.20.. malu tau nak bagi bakul tu kat akak jual sebab 2 ketul je ada dalam bakul.. orang pandang pun macam pelik... macam makan ke nak buat lekat celah gigi.. tapi percayalah... yang tu pun dah sangat mengenyangkan..

dah lama rasanya tak letak menu hari ini.. sebab ye la.. before this diet hilang ntah kemana kan... tapi kan.. semalam pergi la timbang kat bilik sorang housemate ni.. n berat 67kg ok! thats why aku tak suka scale orang lain... sebab buat aku perasan... wahahaha... even scale orang lain tu sama macam scale kat supermarket n kat klinik manakala scale CT memang berat 1kg tapi aku tetap percaya scale ct... motip? bajet macam tak percaya la kan aku lebih ringan dari kebiasaan.. memang tak percaya pun.. kat rumah makan banyak n berat tak turun? pelik! tapi logik je sebenarnye kan...  well macam kawan2 aku cakap.. tahap self esteem aku ni memang rendah... nak buat camna T_T

so semalam aku makan 2 kali je.. tak bagus ye kawan2.. jangan ikut tau... for lunch


epal n mangga.. study week kena mkn banyak buah bagi bijak sikit... konon~

n for dinner

yong tau fu yang memang sedap khabar dari rupa... ambil 3 item pun dah macam banyak kan... apentah lagi nak amek berketul2... aiseh lapar la pulak~

tapi adalah jugak cuit2 food member.. hari pasar malam kan hari bersosial.. makan ramai2 gosip2...


 haa tengok la orang lain beli sate, rangka, nasik kerabu etc etc... mustahil aku tak rasa kan.. lagi2 bila mulut rancak berbicara, tangan mula mencapai apa yang ada... ewah...  n kawan2 percayalah.. pasar malam bandar seri iskandar memang heaven~

3 comments:

Faizah_Haris said...

hahaha RM2.20 jek? akak mkn kat foodcourt midveli RM10 henggettt??? perghhhh len kali takmo laa mkn kt ctu...mencekikkk poket btol kih kih kih

Nisa~ said...

haha.. rm2.20 tu amek 3 mende je kak.. tp yong tau fu mmg mahal kan.. tp kat mid tu sedappp.. sy suke... makanan yg sihat.. bagi saya la.. hehehe

kok oda said...

rm2.20 dah dapat banyak tu kire ok sgt la

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign