Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Friday, May 28, 2010

10 perkara rawak~

assalammualaikum.. lame tak update.. eh entry before tu abaikan.. tu dikira iklan.. sedih ok.. sepatutnya malam before paper last tu aku nak update live dari mcDonald tapi henset cikai.. tak leh nak upload gambar if update guna henset.. mms boleh la.. tapi masa tu nak membebel... so abaikan je dulu.. then lepas paper last pun busy.. nak packing lagi.. nak gi makan kat manjung lagi.. ingat balik rumah nak update sekali amek ko.. laptop pulak buat hal... dan2 tu pulak laptop ayah tak leh detect wireless.. memang la banyak alasan aku ni... owh by the way... aku ada banyak benda nak cerita.. pasal diet la of kos... sedihhhhhhhhhhhh... ok jom mula

1. memang la aku tak boleh study week n exam week ni.. mula la nak makan macam la tiada lagi hari esok...konon2 minda yang mintak diisi.. kalau tak camne otak nak berfikir. padahal makan bukan ikut keperluan tapi nafsu...

2. since diet ni kan boleh kira berapa kali je aku makan nasik.. tapi since exam week start.. hari2 makan nasik ok.. lunch n dinner... if tak makan kononnye lemah.. padahal macam biasa.. alasan je tu... eh ye ke?

3. selalu dalam seminggu ada sehari je cheating day.. tapi since exam week (exam week manjang..memang tak puas hati betul).. 4 hari cheating day.. mcD la.. nasik lemak kukus la.. shabu shabu manjung la... eiiiii tak boleh nak kawal ok.. n aku ni memang once tak kontrol.. susah la nak start balik...



haa amek ko.. double fillet terus.. lama tak makan mcD la katanye..

5. sekarang ada kat rumah... cuti sem 2 bulan pulak tu..oh man!! kat rumah la tempat paling bahaya dalam dunia diet.. aku kan memang duk asrama.. so balik rumah of kos la bantai je apa umi masak... kat UTP mana ada masakan sesedap umi kononnya...

6. aku dah berjaya beli weight scale baru... yes! murah je... lepas bukak kotak tu baru aku perasan ada gambar babi.. ceh pembakar semangat habis la tu kot...

 2 ekor lagi.. eh kanan tu babi ke lembu..

7. aku rasa berat aku dah capai takat limit.. aku makan banyak gila pun still remain 68kg... nak cakap tak turun2 tu tak tahu la pulakkan sebab aku tak diet lagi.. tapi syukur Alhamdulillah..

 before balik rumah aku guna penimbang ct.. memang tak naik.. n ni penimbang baru.. tak tau la kan ada beza ke tak.. maybe dah naik sekilo tapi sebab ni penimbang aku so bajet macam sama je la.. hehe 

8. aku dah start pakai shawl secara serius... before ni try2 n pakai time keluar UTP dengan membe2 je.. now dah pakai gi exam, keluar dengan family dan juga dating.. dah tak segan2 lagi dah...

 muke sesuai ke tak.. ada aku kisah? T_T 

9. ak rasa badan aku ni cepat la nampak perbezaan.. turun 1 kg dulu pun orang cakap nampak kurus. ni tak naik 1kg pun orang cakap apsal nampak gemuk balik... macam tau2 je aku makan banyak.

tapi rasenye memang nampak macam main berisi.. erghh~

10. lastttt... malam ni aku gerak gi bandunggggg.... omaigod.. konfem konfem berat naik.. sebab memang dah list nak makan apa kat sana... tak boleh kawal sebab kat sini takde food2 tu.. if ada pun mahal... so get ready ye berat.. jangan naik mengejut dah...

2 comments:

kok oda said...

ok, 1 word.
J.E.L.E.S!
nak g bandung jugak..

I want to lose weight said...

timbang oink oink itu sgt jambu :))

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign