Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Friday, May 21, 2010

nasib orang gemuk~

aku terjumpa satu statement kat internet tadi..

"pempuan gemuk x tau jaga diri.
kenapa diorang gemuk? sebab mmg x tau jg diri. over makan
so kalau x tau jg diri mcmn nak jg boyfren.."
tau tak la nak cakap kelakar ke rude ke apa.. statement ni from sorang mamat yang still single.. so bila membe dia tanye kenapa single.. mamat ni cakap la yang nak kat dia semua perempuan gemuk.. so maybe la membe dia tanye salah ke pompuan gemuk ni.. so statement macam kat atas ni la dia reply.. n membe dia ni la yang paste statement ni kat satu forum ni..

dalam family aku, ada sorang kazen yang macam mamat ni.. tapi dia takde la keluarkan statement bangang ni sebab maybe aku ada depan dia kot.. tapi bagi aku dia memang macam bangang sikit.. hehe.. dia memang suka perempuan cantik je.. n rezeki badan dapat la perempuan yang memang lawa.. tapi perempuan tu malas.. sampai sekarang aku bengang ingat Kak S tu.. dah la tak tahu buat kerja rumah.. masak haram jadah nak tau.. pi rumah mak mentua dok goyang kaki.. oh by the way, kak S tu janda anak satu.. anak dia pun mak dia kat kampung yang jaga.. aku tak tahu la napa kazen aku leh gila kat dia.. n nak jadikan cerita.. one day kantoi la ada orang nampak dia keluar masuk hotel dengan pilot.. ok fine.. hate u kak S... mmg la dia lawa nak mampus.. lemah lembut je.. tapi perangai macam ni? tak payah la.. n kazen aku tu.. still boleh terima dia! sebab bini lawa sangat kan sampai perangai buruk pun boleh tutup.. tapi nasib baik Kak S mintak cerai sebab nak kawen dengan pilot tu yang jauh lebih kaya.. rasa nak buat kenduri 40 mlm sebab dah berambus dari susur galur family aku.. ewah..

so kazen aku tu sampai sekarang la membujang.. umur dah 40 something tapi hidup macam orang muda.. gadget selalu tukar.. kereta modified... bila mak aku tanya sebab nak kenen2 kat cikgu2 sekolah mak aku yang still single.. first thing dia cakap..



"gemuk ke kak ni.. *a* tak nak yang gemuk.. nak yang halus je"
hek ele... memang time tu kitorang sume sound dia la.. sampai ayah aku cakap nak sangat yang halus pi la kawin dengan budak darjah 5.. aku lak memang sound la..

"kawen je la dengan perempuan gemuk tu.. nanti abg *a* support la dia masuk slimworld.. abg *a* kan banyak duit... perempuan kurus ni belum tentu lagi sampai bila2 kurus.. eh before tu.. apa kata abg *a* yang pergi slimworld.. sebab abg *a* pon gemok jugak.. tengok cermin sikit.."

tapi dengan cerita sekarang ni kapel dengan ada la someone dari tv9.. mak aku cakap lawa.. haiyoo.. kalau dah lelaki memang lelaki.. ikut ko la abg *a*.. aku hope jodoh dia this time kekal... tapi kesian kan lelaki macam ni... malas nak ulas la sebab rasa macam tak layak.. haha.. k la.. till then.. selamat berdiet!

8 comments:

Cik_Nomi said...

lelaki macam ni mmg SENGAL!

ieda said...

heheh mcm2 hal .. lelaki salah ker perempuan salah .. ermmm tepuk dada tanyer selera .. :))

cik xxx said...

masing2 ada taste masing2.
Kalau gini lah cara dia, biarkan dia.
kita dah bantu bukakkan mata dia.
klu itu pilihannya, biarkan

Nisa~ said...

ni la beza lelaki dan perempuan kan.. heh

atikNAOshi said...

jom kita berdiet!!!
tapi kena buat senaman
pedulikan ape kata orang!
kena pikir positif slalu.. :)

Nisa~ said...

atikNAOshi - huhu betul! tp senaman tu susah~ wuuuu

atikNAOshi said...

klu xnk senaman pe kata wat tarian dlm rumah...wat je pape tarian yg best n wat kte hepi..sy da cube! ^__^

saya bru je folo awk nisa

Nisa~ said...

huhu... benda yg saye rajin nak buat sauna, swimming n cycling je.. huhu... tp skang susah nak wat sume tu except sauna... ade gk try nak dance tp belum lg.. huhu.. nway thanks!

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign