Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, July 26, 2011

dengan ini, aku undur diri~

Assalammualaikum *nada prof izi hj Ali*

dengan berat hati aku nak announce yang this will be my last post.. aku akan stop menulis blog until i dont know when.. i'm not gonna private this blog and i'm not gonna quit from blogging forever.. aku just need some time n space untuk bermuhasabah diri..

now, tahap kecewa dgn diri sendiri sangat tinggi.. semangat nak berdiet kuat.. ada! but semangat tanpa usaha still sia2.. so aku decide untuk tak lagi menulis kat sini sampai satu masa yang belum tentu bila.. maybe after raya.. tak lama pun.. sekejap je sebenarnye.. hik2.. aku malu sebenarnye.. keep saying diet diet diet but hakikatnya~.. so this time aku nak usaha dalam diam je.. pape jd pun aku sorang je.. will be back, of course.. maybe akan kembali dgn berita gembira.. siapa tahu kan?

till then.. selamat berdiet kawan2.. selamat berpuasa and selamat hari raya..

sgt berharap, bila aku kembali nanti.. aku akan lebih kurus dari ni.. =P

18 comments:

N a d i a said...

gonna miss your entry dear!

Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Syawal nanti!


(^_^)

drlinda08 said...

alamak nisa'.. sedih i.. x tau nape.. hmm maybe dah selalu bace blog ni (tiap2 ari bukak tau) tetibe author dah xnak tulis lagi.. walaupun x kenal u in person tp rase mcm.. sedih gak.. :-( anyway wish u good luck ok..

Bicikut said...

jgn putus asa laaaaaaaaa

blog-tips-kurus said...

alaaaa.. baru nak berkenalan. kagum dgn usaha & hasil kurus kamu tau.. :-)

Mia-Ina said...

ala nisa dh senyap jap ye..lps ni bosan la tanpa entry mu...xpe..xpe,,jgn pts asa tau..kuatkan smgt ...nak tgk hasil nanti lps nisa menulis kembali..

mama iris said...

jangan give up dear....nnti dah slim,sila kembali ke pangkuan kami yaa...=)

regards,
ketua kelas pasrah...

Cho Zila said...

takper yang penting ada semangat lagi... mesti boleh punya...
selamat berpuasa.. moga puasa menjadi pemangkin yang baik..

Cik Nomi said...

hey beb.. klu private kan blog.. jgn lupe invite aku k.. hahaha.. lek arh.. ko takyah lah stop2 blogging.. blog ko antara yang aku wajib masuk klu aku online tau.. ko patut berbangga.. hahaaha

jijasakura said...

ala...rindu kat nisa nanti...ok..jangan putus asa tau...nanti dah slim kembali ke pangkuan kami balik ya.. :)

wfaz said...

sy pun mcm awak..kecewa xdpt kuruskn bdn..tapi kne usaha jgk..sbb mslh kita sama..
gud luck sis

aullea said...

don give up!

cik yam said...

alaaa tamo lah gini.. sy slalu bukak blog akak tau.

Linda Mohd Noor said...

Salam Aidilfitri cik Nisa'...

Pas dah baca entry2 awk...sy rasa kagum dgn semangat awk...
Saya pun xmampu nk bersemangat nk turun berat mcm awk...

Saya pernah gak try xmakan malam (cuma minum milo jer), tp turun sekilo lebih jer...bonusnya cepat letih...

Pastu bln puasa thn lps lak, cuma turun sekilo jer...mmg frust la gak sbb baju raya yg dipakai jd xcantik bila ada gelembung2...

Tp bln puasa yg lepas, sy dpt turun 4 kilo....kwn sy pun dpt turun 5 kilo, mak saya pun dapat turun 4 kilo...alhamdulillah...
pasni kami akan terus kan lagi cara diet kami yg amat berkesan ni (bkn dgn berpuasa sepanjang thn - sbb dah tau dah mmg xmampu punyer)
tp dgn diet yg sihat...sbb ada kwn yg mampu turun 28kg dlm masa xsmpai 6 bln jer...

Linda Mohd Noor
aksioma_ain@yahoo.com

Anonymous said...

salam,
just nak share ngan you all semua:
saya dah letih ngan produk mengurangkan berat badan..sebut je apa yang saya tak cuba, antaranya:
1.jusmate 5
2.koko colagen
3. Dlitchin (ala yg penyanyi aishah tu)
4. herbal life (bagus sebenarnya tapi mahal sikit dan resultnya lambat)
5. dr. nordin darus formula
6. SD 2 (bagus untuk kulit- nampak gayanya- sebab really kolegen)
7.lasmi (ubat tapi tak de kkm punya cop)...
8. slimming center??????????? ada cuba jugak kat kajang ..tapi tak lah sampai beribu cuma ambik pakej yg paling murah...itupun tak habis pakej tu........
9. pakai premium beautiful..ok jugak..tanpa lambat

bak kata orang asal ada iklan kurangkan berat badan semua saya akan cuba....
HUBBY??????tengok je......dia malas nak cakap....tapi dia bagussss sangat sebab bagi support dari banyak aspek especially RM le...(terima kasih abang sayang)...( nakkan.. bini LAGI cantik ....)

nak di jadikan cerita... saya tertengok kawan saya di FB ...saya jarang tengok FB..ya allah......kurus (berat badn dah kurang...) dan cantik...saya ambik telefon terus call dia, dan tanya pasal dirinya yang totally dah berubah..dia pun menceritakan...
tak puas hati lagi tu..sebab takut kamera 'trik'..so esok janji nak jumpa sebab nak tengok dia in 'real life'....mlm2 buta g jugak dalam kul 11mlm..(biasalah hubby temankan)
memang betul2 kurus...dia turun berat badan dalam 10 kilo..tapi tak nampak 'ha-get' (tak rupa orang sakit pun)..
untuk pengetahuan u all, kawan saya ni sama condition ngan saya suka mencuba produk untuk kurangkan berat badan...

saya??? terus cuba produk ni.....produk ni dijamin dan ianya di luluskan oleh KKM (tu yang bagus)..
harga??? nanti cerita, tapi BERBALOI tau!
perlu berdiet ke???? tak jugak sebab saya makan je apa yg saya suka cuma saya kurangkan kuantitinya sahaja...
perlu minum air ke?????? ye...tulah petua nya....sebab air dapat membantu tuk membuang semua toksin yg ada kat badan kita (lemak yang dah tepu)...saya minum air dalam 3- 4 liter (yang wajib), kalau rajin sikit lebih lagi saya minum 4-5 liter...

so kesimpulannya, saya dah turun berat badan lebih kurang 6 kilo daripada 65kg SEKARANG 59 kilo, dan badan saya nampak kecil...semua baju2 saya yg cantek2, dan tak muat nak pakai especially di pinggang, sekarang dah boleh pakai.....
alhamdulillah......sekarang saya share produk ni ngan kawan2 yang seangkatan ngan saya untuk menurunkan berat badan....

kalau nak tahu lebih lanjut..call saya ye..boleh cerita lebih lanjut..

INA- 016-2885776
shasha0376@gmail.com

Anonymous said...

Mintak maap tumpang lalu..kalau rajin boleh baca link ni untuk inspirasi..

http://tinyurl.com/langsingbadan

wann sury said...

salam..hi..just drop by here...im new blogger,if you dont mind,feel free to visit my blog ok..
bercerita tentang kurus tu..ia random..
http://www.wannsury.com/search/label/PREMIUM%20BEAUTIFUL

gerbert said...

jom cuba produk yang melatih badan membakar lemak
http://jomcepatkurus.blogspot.com

Oneyani Deankayree said...

lahh. kenapa dah nak undur diri. blog best kutt

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign