Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Wednesday, July 13, 2011

that's all and i'm done~

kenapa entah lately rasa agak down.. macam ade termiss something.. tapi apa?

nak cakap pasal kerja, no probs at all sebab aku sangat suka dengan kerja aku, colleague, work load, job scope semua dah perfect macam yang aku nak..

pasal family, erm hepi je now.. takde masalah papepun.. since adik grad ni lagi la happy.. hari2 kumpul ramai2 borak2 gelak ketawa..

pasal cinta? lagi la.. kata dah nak kawen.. tahap toleransi pun insyaAllah ok.. hik2..

pasal kawan pun.. sekarang semua dah dapat kerja yang bagus2.. so boleh la hang out tanpa fikir kos lagi.. kalau tak asyik takde duit manjang.. huhu

pasal duit, insyaAllah cukup sebab aku bukan la shopaholic and suka berbelanja bukan2 except for food.. *lagi mau komplen gemuk2.. mkn tak hengat*


hmm aku pun tak tau.. maybe sebab tak berjaya diet kot.. oh perasaan tak berjaya kawal nafsu makan time diet ni sama macam perasaan kawan2 dapat deans list tapi ko dapat pointer below 3.. sdey frust and rasa loser.. because u can work towards it, to achieve it but sebab ko malas, tak kuat then u deserve whtaever the result.. tetapi at the end ko jugak yang rasa loser.. because orang lain berjaya tapi ko tak.. again memang aku deserve dapat apa yang setimpal but why aku tak boleh force myself to be a part of them yang berjaya..

lagi2 bila baca entry lama2.. aku boleh je diet.. time tu bukan main berat turun.. makan pun bukan main jaga.. exercise pun rajin.. now semangat tu macam dah hilang.. sampai rasa nak give up.. but aku tak tau if aku give up or aku teruskan.. aku tak tau sape yang untung sapa yang rugi.. ada ifek ke kat diri sendiri.. *soalan bodoh*.. entah la.. penat.. penat mencari inspirasi, kekuatan & motivasi untuk meneruskan perjuangan..

trust me, bila saya berjaya diet, maka separuh keinginan dalam hidup saya sudah lengkap.. tu je yg saya inginkan sekarang.. selain kawen.. hik2 *tersipu malu *

=(

6 comments:

jijasakura said...

ala nisa....jangan give up dik...yakin boleh..teruskan diet ek sampai mndpt berat impian...tak best la kalau nisa dah give up..berjuang hingga ke titisan akhir PD50H ek.. muahhss...

Kuazue Mohamad said...

jgn give up.. lepas tu leh aaa join saya... target kecik aje.. 5 kg in 9 weeks... jom aaaa

N a d i a said...

Aiyok Cik adek maness~


Proses penurunan berat badan ini adalah sesuatu perkara untuk jangka masa yang panjang.

Memang bila kita asyik tengok tak menjadi jer diet aku ni, akan terasa macam give up aja.

Itu adalah normal, saye pon ada perasaan tu, namun, it's a journey dear.. sedangkan lidah lagikan tergigit, inikan pula usaha nak turunkan berat badan..

By all means, Nisa boleh enjoy makan² but you have to know how to enjoy it without feeling guilty. Turun berat waima 100gram setiap minggu pon akan dapat hasilnya pada 6 bulan berikutnya..

Banyak nak cakap, hehehhe.. tapi Nisa ingat satu jer, segala perjuangan ke arah kebaikan, insyaAllah Allah itu bersama kita. =)

You really really can do it dear. I have my faith in you.

Mia-Ina said...

kena kuatkan smgt nisa.jgn sesekali mengalah..kdg2x ble timbul rs mls tu, yg menjadikan setapak kte gagal dlm diet..xpe slow2x buat exercise seminggu 2-3x pn dh memadai

Cik Kamoo said...

kuatkan semangat nisa! saya pun nak jadi mcm awak...nak kurus...

Nak paksa diri jd rajin! kurus bukan sbb org lain tp diri sendiri dan kesihatan....sgt sedih tgk byk baju lama2 tak terpakai. seakan membazir di situ.

Semoga belog awak nie dapat jadi semangat utk saya

Thanks dear

Nisa~ said...

jijasakura - thanks.. hehe mesti diteruskan punye.. kata nak kawen kan.. kan akak nk tgk kan.. hik2

kuazue - wah boleh2.. if betul2.. more thank 5kg pun boleh in 9 weeks tu kan.. hehe

nadia - sebabnya rasa cm give up tu sebab dah lame sangat.. its not about berat tak turun or lambat turun.. tapi sebab diri sendiri yang tak leh kontrol makan.. so rase sedih sangat.. rasa macam losernye aku ni.. benda senang pun xleh buat.. but i guess kawal makan ni one of the hardest thing to do kan.. hik2.. nway thanks nadia dear =)

mia - yes! takkan mengalah! tu la.. dah byk kali malas ni dah bertapak2 gagal kan =(.. insyaAllah masih akan berusaha..

cik kamoo - aminnn.. tu yang saya nak sekarang.. semangat yang kuat.. hhuhu.. insyaAllah.. marilah kite same2 berdiet ok! chaiyok!

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign