Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Sunday, July 17, 2011

salah faham~

holla... hik2 comel betul komen2 kat previous entry.. alahai.. guys, i'm not giving up.. if nak tau, aku ni seorang yang if nak something, aku akan make sure aku dapat benda tu.. susah camne pun memang aku akan dapatkan.. even guna cara yang teruk.. eh.. so ayat "that's all and i'm done" tu bukan bermaksud ok dah malas diet, give up! tak bukan itu.. statement aku sbnarnye bermaksud, "aku nak kurus and diet je, once berjaya, that's all.. i'm done.. takde apa lagi dah benda yang saya inginkan".. hik2

ok sebenarnye blog terabai ni sebab sabtu lepas aku ada exam PTD.. so busy study.. dengan kerja lagi.. sebab aku ni ambil alih tugas someone from singapore.. so minggu depan last la training before tugas tu sepenuhnya jadi milik aku kat malaysia ni.. dengan busy transition kerja lagi, study for PTD lagi.. penat sangat.. penat otak.. tell you, soalan2 seksyen B dalam buku latihan exam ptd tu sangat boleh bikin gila.. contohnya seperti dibawah T_T



tapi sebenarnya exam sebenar, takde la segila ni soalannya.. way better.. tapi seksyen A kantoi banyak.. sebab pasal pengetahuan Pasal Malaysia and dunia.. contohnya apakah website rasmi kerajaan (senang but erm erm).. sukan sea tahun ni kat mana (seriously tak tahu, tanya parents and jalal pun tak tau.. tadi tgk berita baru tau. T_T)


then pasal diet pulak.. aku makan je macam biasa.. i mean takde la makan banyak gile.. kontrol la jugak.. but weekend ni si jalal tu datang rumah.. so malam tadi belanja makan dia and family aku kat seafood Jeram.. banyak giler aku order.. Ketam cili, udang butter, siakap 3 rasa, sotong tepung, pari and cencaru bakar, kerang bakar.. see banyak giler kan.. and sedap sangat la.. murah pun murah..


ummi : isha ni dulu pernah satu time tu kurus kering.. 
isha: takpe, time tu akan datang lagi *sambil leka menggigit kulit ketam*
jalal: haa betul la tu makcik.. dia tengah berusaha la tu *sambil memuncungkan mulut ke arah cik nisa yang sedang sedaya upaya menghabiskan lauk tanpa menghiraukan keadaan sekeliling*

and hari ni pulak pergi sekolah adik dia dekat MRSM Trolak tu.. celebrate besday.. so makan la KFC seketul.. padahal before tu bukan de makan apa pun.. tapi kenyang semacam.. so akibatnya, just now aku makan nasik tambah 2 kali.. tau tak kenapa.. ada budu and petai! aku masa kecik2 sangat suka makan nasik berkuahkan budu and makan dengan petai mentah.. heaven! *matila sape masuk toilet lepas aku esok*


oh and baru je dapat msg from jalal.."mok, adik sms org tadi best gile.. mesti mok jeles.. jap org forward"


T_T
tak jeles! pelik adalah.. bukannye hensem pun.. *panggg kena lempang dgn jalal* hik2..

dan kami juga sudah mula mencari rumah untuk dibeli selepas kahwin tidak lama lagi..*jalal kerja KLCC, aku sebelah OU*.. so any idea kat mana yang sesuai? *hik2 gelak miang*

3 comments:

N a d i a said...

dekat² Selayang pon Okay kott.. hehehe.. Damansara Damai / Damansara Perdana ker..



Err... dah dapat tarikh kawin ke ni? Heee =)

nisa' said...

huhu angan2 je~

Oneyani Deankayree said...

ramai yg mngorat nnti.. huhu

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign