Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Sunday, July 3, 2011

3 Days Diet~

yezzaaa.. hari ni nak bercerita tentang pengorbanan yang kurang memberikan hasil malah mengecewakan.. T_T.. hari rabu lepas adalah hari last aku buat 3 Days Diet.. nak tau pasal diet ni? klik HERE, HERE and HERE.. nak versi lebih mudah difahami?.. klik diSINI..

Maka, aku pun eager la nak try this diet lagi2 baca review kat internet, tak pernah lagi jumpa yang tak berjaya turun bawah dari 3kg after 3 hari mengamalkan this diet.. dah la dekat FB pun geng2 diet cerita yang memang berkesan and they all turun 3kg selepas 3 hari.. maka dengan perasaan yang eager and inginkan berat turun mendadak.. aku pun mencuba dengan gigihnya.. ok ni antara apa yang aku makan.. based on menu given la of kos..

DAY 1 

DAY 2

DAY 3


so pada hari khamis aku pun dengan semangat menimbang dan hasilnya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
turun 1kg sahaja tunai.. so maaf, kerana terlalu kecewa.. aku tak snap pun pics scale.. frust.. yes i know setiap org berbeza penurunannye.. n i know turun 1kg untuk 3 hari is good enough.. but i want more.. i mean.. i expect more.. dalam 3 hari tu.. i'm starving ok.. and banyak gila dugaan yang aku berjaya lalui.. dengan lemah longlai nak berjalan kaki more or less 2km everyday.. dengan each day ada je la food2 sedap terhidang depan mata.. aku tak ngelat lansung.. aku just follow the menu.. but still.. tak berjaya.. yes aku frust.. sebab baca org lain semua berjaya turun 3kg.. i repeat, BERJAYA TURUN 3KG..

but untuk mempositifkan diri.. aku fikir berat aku before 3DD tu 71kg.. turun 3kg means 68kg.. what? tu antara berat minimum masa aku berdiet dulu.. kire if aku sampai 68kg pun dah hepi coz perjalanan makin hampir.. so bagi aku.. tak logik.. maybe if berat 79kg turun 76kg aku tak terasa sangat.. hik2.. sebab nak menukarkan angka 7 kat depan kepada 6 tu.. sangat la susah.. so ok la.. lega la sikit.. *alasan tak logik*

so i guess, aku tak sesuai kot dengan 3DD.. or maybe berat aku dah capai tahap plateau.. sebab kan.. before this, if korang selalu baca blog aku ni, korang tau la aku memang slalu cakap berat aku cepat turun and cepat naik.. but this time sangat susah nak turun.. oh plateau.. kenapa baru sekarang nak jadi.. aku nak kawen tahun ni.. sob2..

11 comments:

tinta hatiku said...

Sabar Nisa...

There is always hope...

Huh, kalau dah jodoh, takkan ke mana... sabar ye...

Giatkan lagi usaha! Tak semestinya sesuatu program diet yang terbukti berkesan bagi orang lain, akan berkesan juga kepada kita... hehehe

yamilalala said...

emmm..satu lagi.mungkin jugak sebab awak tak follow betul2.sebab diet ni die kate mmg kene ikut setiap yg die suruh.mcm grape fruit tu mmg kene amek..lagi satu...eskrem mcd tu mcm da rosakkan diet ni..sebab...die punye kon tu mungkin tak leh makan..anyway,gud luck with your diet.

Nisa~ said...

tinta hatiku - hehe tu la.. mmg dah tau setiap org lain keputusan die but tu la org ckp.. sgt berharap.. hehe.. but takpe la.. redha je.. huhu

yamilala - eh sy folo betul2 tau.. huhu.. grapefruit tu kan leh ganti dgn jus.. so sy ganti dgn jus tp x ltk gmbar la sini.. jus pun xde gula cm tu.. then aiskrim tu of kos tak makan kon die.. mkn aiskrim je.. huhu.. anyway thanks!

Mia-Ina said...

jgn mudah putus asa ye nisa..kuatkan smgt mu selalu...

salam ukhuwah dr mia..mia nk link ur blog into my geng diet..ok kan?

Nisa~ said...

thanks mia.. semoga semgat yg hilang ni muncul blk.. sila2.. sy pun lame dh jd silent reader mia.. =)

Lenda Daud said...

nISA,

SUKA BACA blog Nisa...heheheh
nak cite akak dulu pun gemu*..oopppsss! gebu!

tapi, akak suka sangat skg dah kurus! yeay!!! akak x diet dan exercise teruk2 pun..boleh turun 15kg dlm masa 5 buln...

best part....dapat tengok kesan serta merta...and boleh buat duit lagi dengan produk yg dijamin ni....


nanti, call akak tau...kalau nak tahu cara nak kurus segera dan buat duit... kak lenda 013 389 9990

Anonymous said...

dear Nisa....

Just want to share with u about DX Lingeri by Elken..

Diperbuat dr kain Egyptian cotton yg digunakan utk mumia, kain xkan reput n sangat selesa, tiada besi, tetapi tetulang teflon yg mudah lentur sangat membantu melangsingkan badan tanpa rasa senak, sgt selesa di pakai ketika period, lepas bersalin, mudah di pakai n takp perlu buka ketika solat..
Rugi sgt saya tak kenal benda ni dari awal... Boleh turunkan berat badan dan menyingkir lemak tanpa sedar...dan tanpa sekatan makanan atau tahan lapar..

Sekiranya set korset longgar boleh alter sehingga saiz mana kite mampu kurus.. Tak perlu diet, mudah di pakai..

Utk pertanyaan lanjut dan free fitting boleh hubungi sy di 01112191811... Celebrity choice.. Rozita Che Wan, Dato' Siti Norhaliza, Stacy, Raja Ema n ramai lg..

Anonymous said...

This is very attention-grabbing, You're an excessively skilled blogger. I have joined your rss feed and look ahead to looking for extra of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks

My website - special compilation

Anonymous said...

Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew
where I could find a captcha plugin for my comment form?
I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble
finding one? Thanks a lot!

My website :: best reviews

jaja minchul said...

hai awak ;) awak nak kurus tanpa berdiet ? tanpa bersenam berat berat . kita tau mcm mna , kita hilang 4kg dlm 3minggu, bonus muka reshape , nak tau tak mcm mna ? whatsapp/text saya : 0176383507

jaja minchul said...

hai awak ;) awak nak kurus tanpa berdiet ? tanpa bersenam berat berat . kita tau mcm mna , kita hilang 4kg dlm 3minggu, bonus muka reshape , nak tau tak mcm mna ? whatsapp/text saya : 0176383507

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign