Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Sunday, May 29, 2011

hidup sebagai pekerja~

haish ape nak cerita ye.. actually nak tulis pasal food kat one utama but next time sebab tak puas hati tak dapat floorplan ou.. nanti bila dah ada baru nak story mory.. anyway.. seperti post lepas.. aku sekarang dah menjadi seorang pekerja.. tidak lagi duduk menternak lemak kat rumah.. tapi menternak lemak kat opis plak..

currently, im hepi with my job.. sebabnye aku tak de kerja lagi.. hik2.. kang dah ade kerja  mau sumpah seranah kan..actually hari isnin sampai khamis tu agak down sebab takde kawan lagi, kerja pun takde padahal satu team busy sebab dah month end.. balik rumah bila ingat pasal tempat kerja sure nak nangis.. sedih lain macam n i guess tu mesti PMS.. sekali amek ko, hari khamis memang cik bulan datang.. so hari jumaat terus hepi n fall in love with my job..

anyway, kedudukan ofis aku pun sangat la tak strategic untuk orang yang berdiet.. hik2 alasan ke seribu pat ploh pat.. office aku next to seri pentas and one utama.. so area tu, parking paling murah adalah dataran yang terletak di new wing one utama.. kena jalan agak jauh from new wing to old wing tapi demi RM1/day, ku gagahkan diri.. plus ni la impian aku.. dah kerja nnti nak parking jauh2 so that boleh jalan kaki and exercise la kononnye..


see jauh kan.. dah keluar ou kena lalu lobby hotel pulak.. mencabar gila laluan gi opis..

TETAPI.. kalau la laluan perjalanan ko adalah di dalam mall.. and melalui floor G & LG dimana segala mak nenek kedai makan ada.. agak2 sampai manakah nafsu makan mampu bertahan... dari parking ke ofis, aku melalui lebih kurang 40 kedai makan.. kfc, kenny rogers, sushi king, carls junior, mcD bla bla bla.. ewah cakap macam banyak duit je kan nak makan situ sini.. tapi dah memang time lunch, ou la satu2nya tempat yang logik untuk makan.. kalau ada cafe office macam time intern dulu ye la jugak kan.. but memang plan akan bawak bekal someday.. for the time being, aku nak bersosial dengan colleague dulu.. takkan baru2 masuk dah nak berbekal and menyendiri sorang2 kat pantry.. aku tau ada antara korang prefer macam tu but for me, tak boleh la.. aku tak suka makan sorang2.. aku seorang yang suka berkawan..

oklah.. nanti bila dalam akaun dah ada duit, sesape yang datang ou time weekdays sila lah roger.. mane tau bernasib baik aku belanja.. eh serius ni.. seronok jugak dapat tambah kawan2 ni.. and kalau nak suruh tolong surveykan pape pun do let me know.. aku sudi membantu.. sebab survey menyervey ni pun memang hobi aku.. till then

7 comments:

Cik Nomi said...

lu keje ape beb?

nisa' said...

wakejebeb.. hik2.. kerja pejabat.. heh mnjwb soalan tak.. meh dtg cni weh teman aku lunch.. sian gile aku tau.. haha

rina mazlan said...

slamat bekerja.. nak tanya kat ou tu (tak taulah wing mana) yg ada mcd scarlet jusco tu dah bukak lom.. ke still renovate? (amik kesempatan tak aku?)

nisa' said...

maksud ko jusco ke.. jusco still renovate lg.. eh tp x tau la die bukak ke x.. nnti aku tgk.. haha.. padahal lalu jusco hari2.. tgk cam tutup tp kat luar ckp beroperasi spt biase.. jusco old wing

Cik Nomi said...

klu aku dekat ngn ko mmg dah lame dah aku serbu tempat keje ko.. pastu soh ko belanje aku.. ko tgk je.. aku yang makan..

Anonymous said...

hi NIsa..

I m ur follower since tgh gile nak kuruskan badan ni...sejak 4 bulan lepas kot...one day kite leh makan2 kat OU ek...leh share2 tips skit...

-Efa-

Nisa~ said...

cik nomi - tak mungkin la aku tengok je kan.. huhu

efa - haa if dtg ou btau la.. leh kite borak2 share tips.. ewah tips la sgt kan.. nway segan la nk bg tips ke ape coz diet sy sendiri pun ntah kemana.. huhu

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign