Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, August 3, 2010

derma darah~

Alhamdulillah kenyangnya.. baru lepas dinner.. start today dah tak boleh makan kat luar.. kepada sahabat yang bernama Siti Khadijah yang sedang membaca blog ini.. sila take note saya dah tak nak gi makan merata2 dengan awak... ajak orang lain.. u ruin my diet...

dinner tonite - sup ayam

semalam aku gi derma darah dengan membe.. membe aku tu first time derma darah.. excited dia sebab konon2 nak buat aktiviti mencabar.. derma darah kan mencabar.. aku dah second time.. masa first time tu ada pengalaman buruk sikit sebab nurse tak bertauliah agaknya..sakitnya tuhan je tau.. seminggu tangan lebam n sakit... tapi nasib baik aku bukan jenis cepat serik... n for this time memang tak sakit lansung except time mula2 cucuk jarum tu ngilu la kan.. tapi kate dah besar.. mesti boleh tahan kan... kalau tak buat malu je dengan adik aku yang darjah 3 tu.. dia kena injek pun tak nangis..


anyway, pernah dengar tak orang cakap derma darah ni penyebab berat naik.. aku tau tu mitos but still ada la jugak kawan2 tanya "eh bukan nanti berat naik ke".. so maknanya ramai lagi yang tak tau benda tu adalah mitos... aku search jugak kan internet n memang so far badan naik tu mitos... so sesiapa yang ada bukti kukuh cakap bila derma darah ni berat naik sila la share ye... nak jugak tau

3 comments:

cik k♥dah said...

oh..

tak btulla..akak nk derma drh sbb nk bdn naik doktor tu ckp tak pun..so takla kot..

mitos semate2..hehe..ala..yg ptg ikhlas..!=)

ctkay said...

nisak!!!tipu je nok.tadi pon ko yg abeskn roti canai aku.ahhahahaha

Nisa~ said...

k.adah - hehe... mmg pitos.. yup2 betul.. yg penting ikhlas

ct - eh mmg la habeskan tp tgal skit je lg kan.. hahah

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign