Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Sunday, November 7, 2010

kuda belang~

lameeeeeeeeeeee tak update blog.. haish macam2 jadi sekarang ni tau... tengok weight ticker kat atas ni.. dah 80 hari tak berupdate.. ape maknenye tu.. diet ke laut? ish malunye dengan pembaca semua... dah la blog readers ni ade macam2 jenis.. yg memahami, menyupport, mengeji... nasib baik yg mengeji takde komen lg kat sini~ tp yg memahami n support tu thanks.. kite kan manusia normal.. hehe

anyway seriously sekarang ni sgt la bznye... tu yang nak update blog pun takde mood.. sebenarnye banyak kali je tulis tapi padam.. last2 post gambar je la... minggu lepas dah la 3 hari berturut2 test... hari rabu tu pulak.. pagi presentation, petang test, malam dinner... n balik dinner wat asignment nak hantar next day nye... memang kalau burung hantu tau pola peniduran aku ni die datang lepak kat bilik ajak borak...

haa cakap pasal dinner.. tak sangka dah 2 bulan lebih since aku post entry last dinner tu... kalau diet betul2 pun konfem time dinner dah kurus.. tapi apakan daya.. aku manusia normal.. haha lame reason... based on entry last dinner tu.. aku kan ade probs dgn dinner ni.. time tu la rase down gile2.. rase loser etc etc... tp this time.. surprisingly.. takde rase ape2... tanda2 penuaan kah ini? anyway.. lame tak update gambar dgn caption kan.. so silalah tengok sampai muntah...

first, ni la food malam tu... nasib baik beratur cepat2.. sebab ramai gak tak sempat makan.. food abes.. ade ke patut? tempat ok.. food sedap tapi kuantiti out... haa nak salah kan aku la tu amek banyak kan kan... hehe.. menu dia ayam percik, butter prawn, kari kambing kot, ikan sweet sour, daging apentah lagi.. sedap.. igt nak tambah lg tapi lepas tu dah org lain pun tak cukup ko lagi nak tunjuk lahap kan... tapi tgk betul2.. sikit je aku amek kan?

tadaa.. ni la pakaian aku time dinner tu.. sangat simple kan... beauty tak.. geek pun tak.. ni kan baju kurung time raye kat umah jalal ri tu... tapi yang pelik ada orang cakap baju ni lawa.. perli ke apa.. bukan sorang pulak tu... aku rase ni baju kurung biase je yang boleh pakai gi kelas.. tapi membe cakap kalau pergi kelas macam gejeng sgt.. papepun memang tak leh lawan kegorjesan membe2 aku la.. pheewit sgt..

oh disebabkan pakai shawl n inner itam.. terpakse beli cekak bunga besar bagi tak dull sangat.. tapi ummi cakap ni fashion crime.. haha.. nampak sgt ni style org muda kan.. eceh~


lihat la beauty2 ini.. bergaye gila kan mereka.. rendah diri betul aku tapi takpe la.. nasib baik dah matang so macam takde rase sangat.. konon

auw macam gedik gile gambar ni tapi sebanrnye aku tgk cermin sebab nak tgk bahagian mata.. eyeliner murah kan senang la nak bersepah.. dah la muka aku jenis berpeluh.. bila org nak snap cepat2 la touch up bibir pulak kan.. pantas je

ni la batch aku.. ramai jugak eh... hepi la malam ni.. dgn org yang tak berapa rapat pun leh borak2... dah nak last la baru terhegeh2 nak kenal sume org kan..

mereka ini adalah bff aku.. kemana2 berlima.. dari zaman foundation lagi.. pernah gado dekat setahun  tapi kalau dah bff tu mcm adek beradik la kan... air dicincang tidak akan putus..ewah pandai la aku kan

haa ni part penting.. ni kawan aku mase praktikal.. rapat la mase praktikal dah name pun satu dept kan.. dia takde bf tau.. asyik2 tanye bile aku nak kawen sebab excited nak dtg kononnye.. sekali amek ko.. tibe2 anta invitation kat facebook.. bulan depan dia nak kawen.. weiii ni memang langkah bendul cik may oi.. huhu... sume terkejut.. terus rase tercabar.. isk2

ok sekarang kena fikir strategi untuk meingkatkan keazaman untuk berdiet... kamon nisak.. cepat la ikut jejak langkah may ok! chaiyok2~ (sambil tangan lemah menepuk diri sendiri.. hmm)

3 comments:

Cik Nomi said...

teringat zaman2 belajar dulu.. haruslah sebulan before tu dah menggagau carik baju yang vague2..haha

Nisa~ said...

tau xpe.. kawan2 aku sume camtu.. aku ni maybe xde bajet kot.. tu yg takde mood sgt nak shopping.. haha

Cik Nomi said...

Ya Allah.. aku pulak nak g shopping... hahaha.. aku carik baju takat sampai pinjam kat kawan kolej sebelah tau.. hahaha... tak kuase aku nak beli.. hahaha

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign