Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Saturday, September 18, 2010

gambar raya~

aaa tak suka la gambar raya tahun ni.. thats why tak semangat pun nak upload kat fb.. will upload soon but nanti2 la tunggu rajin... sebabnye most of pics nampak la betapa tembamnye aku.. haha.. dah memang tak leh cover.. sengetkan badan ke, berlindung belakang adik ke.. still nampak tembam.. terima la hakikat ye nisak yang ko dah gain weight... 5kg agaknye.. T_T

so before upload kat facebook.. upload la kat sini dulu.. raye tahun ni ok la.. tapi sadis sebab tertinggal kamera.. terpakse la gune hp buruk~

HARI RAYA PERTAMA


tema this year-biru.. actually dah beli 2 baju raya kaler hitam putih & pink.. tapi sebab nak ikut tema terpaksa la beli baju baru last minit.. amek yang simple je.. belum bersedia nak bergejeng2 ni... n of kos, amek yg murah gile.. tapi rase macam this year punye baju ready made mahal2 la.. terus tak dpt baju idaman.. main grab je... biar tak lawa asal murah.. ceh kedekut!


 kalau jalal tengok ni mesti kena kutuk.. die memang tak suke aku pakai baju kurung sebab macam mak cik.. nampak tembam gila katanya.. well sabar la ye syg.. org kurus kang demand plak.. awk gak yg susah kan.. so diam2 ye..




 adik, makcik2, sepupu2 dan si tembam woohoo

HARI RAYA KETIGA

eh maaf lah.. raya kedua pakai blouse yang selalu pakai tu je sebab ingat pergi rumah sepupu je rupanya habis satu  kampung tu kitorang pusing.. bak kata kawan aku "dah macam budak bandar yang tak reti nak pkai baju kurung je".. ala maaf la makcik2.. baju pink saye tu kena pakai dgn shawl manik2 gedik la.. kazen dah la ramai lelaki.. kang nyakat je kerja.. sian saya tau T_T

so raya ketiga ni kitorang dah gerak balik ke rawang from Kelantan.. tapi on the way tu ada misi besar.. jeng jeng jeng..



singgah rumah jalal kat Felda Keratong 5 kejap nak hantar rombongan minang.. eh tak caye ke.. tengok jalal siap berpelikat konon2 lelaki melayu terakhir.. nisak sila behave.. jgn tunjuk sgt gatal ko tu.. bertenang.. well mendapat undangan dr mak jalal suruh dtg rumah.. ni la peluang keemasan ok.. before this aku nak pergi rumah die, jalal tak bg sebab katanye rumah kecik so segan.. tp skang dah renovate besar terus tak sabar2 suh aku datang.. siap ugut kau.. terpaksala datang (kononnya)~ semua pics yg aku tangkap dgn jalal tak jadi.. dem! semua nampak aku berkali ganda besar dr dia termasukla pics above.. padahal kami same besar.. warna kulit je lain.. eh by the way.. die berpelikat tu sebab br pas semayang maghrib.. kang ade yg ckp "ape kejadah pkai kain pelikat time tetamu dtg" eh jgn tak tahu.. dah ada yg tanya.. biasa la org melayu.. wahaha

ok la.. last pics.. dalam banyak2.. ni je la gambar yang aku suke... the two and only~


jangan tanya kenapa! korang mesti dpt agak.. muahahaha.. pics taken at penarik beach.. right after melantak makanan bertepung... ala takpe.. once a year kan... till then~

2 comments:

Cik_Nomi said...

alamak.. felda keratong!

ups..

Nisa~ said...

weh2 nape ngn felda keratong.. ish cuak ni.. heh

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign