Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, November 9, 2010

jujur dan jiwang~

yeay esok insyaAllah akan pergi hiking kat bukit kledang... takde la hiking beria tapi untuk yg dah lame menternak lemak macam aku ni.. sangat la bagusnye kan... so pape esok aku update ok...

currently aku nak buat satu confession.. to speak frankly, mind you.. bukan to speak PROUDLY.. i repeat... frankly speaking... ramai jugak yg PM aku n cakap sangat inspired by semangat aku nak kurus sebab nak kawen.. n diorang suke la kisah aku n jalal ni.. konon2 sweet tp bg aku kisah kitorang ni takde sweetnye... sbb jalal ni bukan jenis romantik... apentah lg jiwang.. kalau perempuan lemah lembut mmg tak leh tahan ngn jalal ni.. perempuan tabah mcm aku je leh tahan.. muahaha.. ok2 jgn perasan nisak...so diorang nak tgk la usaha aku nak kurus camne sebab tak sabar kan nak tgk aku kawen etc etc... tetapi... aku dah mengecewakan diorang, kan?

sori sangat2.. aku dah gain weight.. banyak jugak even tak banyak gila tapi banyak la jugak.. (ayat k**ing)... satu kelemahan aku ni.. eh bukan aku je kot.. even gain 2 kg pun.. dah boleh nampak gile... so currently ramai la dah notice yg aku dah start gemuk balik... first part yg obvious macam biase la.. upper part.. upper part aku ni memang besar.. so bile dah gain weight ni bertambah la besar nye... then.. 2nd part, paha.. hari tu membe dah tegur paha mengecik n now dah besar balik.. n aku pun boleh rasa sebab seluar dah ketat... n last part.. perut la of kos.. hari tu dah ok dah.. tak buncit sangat.. skarang ni ya ampun, mmg dah buncit la..

so lately ni aku dok fikir please la nisak, start diet.. jangan sampai readers meluat tgk hangat2 tahik ayam aku ni... tapi betul la, nak start diet tanpa keazaman ni seriously susah.. patut la org cakap org gemuk yang berjaya jadi kurus tu adalah keajaiban... dalam kes aku memang ye.. so yang berjaya lost byk weight tu, sangat2 tahniah.. salute gile ok! n aku akan start berdiet balik.. really soon... tunggu je la.. tapi kalau meluat tgk hangat2 tahi ayam aku ni... takpe... sebab aku pun rase if aku berjaya kurus pun keajaiban... but teringin sangat nak bg hadiah special kat jalal utk besday dia next year.. a new me~ haha.. if ikut tempoh masa memang sempat.. tapi yang boleh merubahnye sape?

en jalal.. even awak tak la hensem mana dimata org lain, n kadang2 muka macam mintak penampar di mata saya.. n mulut awak ya rabbi hazab bila marah... tapi yeah~ tu buat sy makin syg n rindu..

omg!! cubaan menjadi jiwang kelas pertama~ kalau esok entry ni dah takde memang sah sebab geli dgn statement sendiri.. euwwwwww~

5 comments:

diLot said...

me myself dlu nak kawen siap g sliming centre ok.. kne tipu idop2 cam ikan keli melompat2 kat ekonsep..

kurus nye sikit jek.. tapi on ur side mmg i yakin leh bejaye.. sbb u sendrik ade kesedaran dan azam yg kuat.. jgn mengalah.. kawen skalik jek tau :D

Cik Nomi said...

bile lah kite nak betul2 diet n kurus ni nisa'!!!!! huwaaaa

Nisa~ said...

dilot - aaa terharunye u yakin sbb i pun x yakin dgn dri sendri even i tau one day i mesti akan kurus.. eh yakin la tu kan.. hehe.. tp betul.. i sgt nak kurus bile kawen.. sbb nak rase lebih yakin.. itu je.. lawa ke tak blakang cerita

cik nomi - ko dah berjaya kurus pun cik nomi... aku ni ye la.. long way to go.. huwaaaa

Cik Nomi said...

kurus pebendenye.. berat aku naek 3-4kg ko tau.. huwaaaa.... penat je diet dulu.. huwaaa

kokoda said...

serius paham perasaan tu.
tak payah tgk cakap org lain, diri kita sendiri pun dah menyampah dgn kemalasan diri kan, kan T_T

tp part nak bg hadiah kat your other half - 'a new me' - boleh buat pembakar semangat (lemak juge..) ape. hehehe

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign