Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Monday, October 11, 2010

wah! femesla budak universiti of toronto~

NOTE : Entry ini mungkin akan didelete dalam masa terdekat

gambar isu

gambar sebenar

disebalik tabir penggambaran










sekarang ni kawan2 aku maybe tgh melalui hari2 sukar.. aku pulak yg rase sedih utk mereka.. even antara mereka ade yg xkisah sgt but bile aku surf internet n mane2 pun cakap pasal ni n sgt blame mereka utk ape yg jd.. aku kesian sgt...

ok la.. camni citenye.. ade satu hari tu budak2 kos aku buat la majlis iftar kat utp ni.. pakai baju raya sume la..suppose aku pergi tapi parents aku suruh balik pulak...kalau tak mesti aku pun tgh bersedih skrg kan.. then diorang pun buat la group photo... so after tu diorang tgk la gambar2 tu n ade la satu gambar ni canti mcm kat oversea katanya... then ade la budak2 ni ckp hantar kat salam perantauan.. sebab gambar tu cantik...

then ada la sorang ni betul2 hantar kat salam perantauan utusan... igtkan takat siar kat website je sekali rupanya publish dlm paper... so kecoh la jugak hari tu... mule2 ade la membe yg segan2 tp bile fikir benda ni boleh la jd kenangan bile dah kuar nanti... so perkara tu pun just berlalu mcm tu je...

sampai la 10/10/10.. dalam utusan siar pasal ni..

Kreativiti menipu, Tronoh jadi Toronto

bila google.. ramai jugak blogger yang hentam pasal ni n ada yang support kami as well.. tp yg hentam tu mmg betul2 based on apa utusan siarkan.. oh siap ade masuk dlm astro awani lg tau..

"Menerusi ICT juga penipuan itu dijaja, kononnya mereka handal kerana dapat menipu akhbar ini. Mendabik dada kononnya mereka juga pernah melakukan penipuan yang sama kepada akhbar-akhbar lain. Malah menerusi komen di blog yang memaparkan penipuan tersebut, telah ada perancangan untuk menyambung siri penipuan pada tahun hadapan."
"Penipuan itu kononnya didorong rasa meluat terhadap penuntut luar negara yang menghantar gambar mereka dengan latar belakang salji untuk disiarkan di ruangan tersebut. Selamba dan bersahaja mereka berbangga diri tidak perlu bersalji dan tidak perlu ke Toronto pun, gambar mereka disiarkan di ruang Salam Perantauan."

first of all... yang menghentam tu kena la dgr dr pihak kami... diorang agknye igt kawan2 aku buat photoshoot just sebab nak hantar ke utusan agaknya.. semata2 nak tipu org.. pliz la... takde mase la nak berkumpul pakai baju raye semata2 nak buat menda ni.. ada jugak kutuk ckp membe2 aku ni ulu... semangat la jugak nak anta gmbar masuk paper padahal org sekarang tak lyn la benda ni.. n maybe igt desperate sgt la kot nak masuk paper.. haiyoooo... kawan2 aku ni bukan gile publisiti pun..yg hantar tu pun saja suka2 tanpa niat... dari masuk paper baikla diorang gi buat test shoot kat dara.com.. layak apa diorang tu...

so officially aku bertambah tak yakin dgn utusan... sebab utama.. SANGAT PANDAI MENOKOK TAMBAH CERITA n MENGGABUNGKAN BEBERAPA SUMBER MENJADIKAN SATU BERITA YG HANGAT TAPI TIDAK BENAR.. before this kalau aku baca utusan pun memang aku mengeluh sebab aku rase mcm tak leh caye je... macam quote yg aku paste kat atas tu la... sedap je dia tambah rencah2 kan... tak pasal2 name utp buruk.. lepas tu ramai la pulak bambu2 utusan yg kutuk gila2 budak2 u aku ni kan... ye la.. utusan kan suratkhabar.. mestila cerita betul je siar...

haa ade lg satu yg kelakar.. memang la ramai blame utusan n cakap apsal utusan tak cek betul2 gambar2 tu dari mane.. so yg pembambu utsan ni blame balik kami cakap "laa bodoh la korang ni.. salam perantauan je pun.. buat apa nak cek gambar tu dari mane sume.. buang mase.. kolum kecik je pun"... pandai kan dia cakap... dah tau salam perantauan tu kolum kecik je pun... apsal nak besarkan gak isu ni.. pliz la.. salam perantauan je pun.. haha..

oh mesti ada yg komen cakap "papepun.. menipu tetap menipu".. wuteva la loser.. even malas nak ulang byk kali tapi nak cakap jugak.. eee tak hingin la nak menipu utusan tu... berita yg diorg bg pun dah cukup banyak yg tipu... mane boleh lawan kehebatan utusan dlm hal ni kan?

and to pihak utusan.. rasenye dalam paper pun tulis kami dah mintak maaf n rase kesal.. but nape still nak besarkan isu.. anyway terima kasih kerana memberi satu memori yg wajib dikenang sampai tua... hehe.. ok utusan jgn marah saya pulak.. saya memang tak matang tp kadang2 sy pandai beza yg benar dan tidak...

ps: picture cdt to hafiz, tra n lyn.. sori amek w'out permission

4 comments:

cik nina said...

owh.begitu ceritanya..haha.lawak la kak isha bile nina bace balik.biase la tu..paper mmg cmtu..suke bnde2 kontrovesi.hampeh tol..sbb ari tu, ade snior kami yg kawin pastu suami die mati eksiden tu kan.ingat tak yg kecoh majlis kenduri kawin jd mjlis tahlil tu?
bende tu kan, banyak utusan tulis tak betol.ckp ttg perknalan diorg la.tulis name universiti pon salah.padahal auckland.die pi kate australia.
hurmm..pape pon, arap kwn2 kak isha tabah la dgn bnde2 ni...
kadang2 niat bergurau je, tapi orang laen amik serious sgt..

Nisha said...

Haish..tu la kan..
isu kecik, dia pergi besarkan.
Masalahnye orang dah mintak maaf kan. Dah terang2, dia sendiri jugak yang kata UTP dah minta maaf. Ape lagi yang dia tak puas hati lagi pun tak tau lah.

They should spend their time on bigger & serious issue. Not on some prank done million times by others

Cik_Nomi said...

hahaha.. kelakar lah.. utusan tu mmg banyak tipu lah.. dah selalu sangat dah aku perasan..main belasah je fakta.. goreng sampai tak hengat.. pandai pulak cakap orang lain menipu.. dah takde berite sangat kot agaknye..

Nisa~ said...

nina - kitorang skang xleh pk sgt pun psl ni sebab bz buat fyp.. lg penting dr layan wartawan ntah ape2.. huhu

nisha - hi artis... femes u nok muke masuk paper 2 kali.. artis suam2 kuku pun tak macam ni..

cik nomi - tau tak pe... aku mmg tak gemar utusan ni.. byk sgt pasal politik.. n berita tak menarik sgt pun.. huhu

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign