Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Wednesday, October 13, 2010

kurus sebab org lain~

salam.. kawan2 n akak2.. camne ni... aku rase aku ni nak kurus bukan sebab diri sendiri pulak... macam sebab org lain... ade certain time kan rasa i'm happy with myself... eceh... macam takpe gemuk pun as long aku sihat, takde ape2 penyakit... sebab ikut logik pun aku bukan la besar gile.. at least sekarang beli tshirt kat U boleh pakai size M... hehehe..

bukti

sekarang ni mood tgh swing la.. haha swing manjang kan aku ni... tp this time memang teruk sikit... sebab dah nak akhir sem ni paham2 la.. lagi2 final sem ni.. macam2 nak kena hantar.. pastu fikir pasal kerja lagi..anta resume sane sini.. aku kan nak kawen awal... kalau lambat dpt kerja camne.. eh termiang pulak..doakan aku ye kawan2...i mean doakan aku dpt kerja.. bukan doa kawen awal.. =P aku tak mengharap kerja kat company besar pun.. company kecik pun ok... n plan before dapat kerja nak kerja as pembantu taska.. tp takut la sekarang ni... asyik2 baby mati tersedak susu.. aku ni minum air sendiri pun tersedak.. camne nak jaga anak org... so lupekan je la... so esok adalah salah satu hari yg genting.. ade presentation pre-edx.. kne present poster n prototype final year project n sesiapa yg hebat dapat masuk EDX n konfem dpt A.. tp aku tak berharap pun dpt masuk.. kalau dpt masuk mau aku pitam.. hebat woo

kawan aku ckp "nape fake sgt senyuman ko ni.. nak tekel employers ke?"

anyway back to topic.. reason kenapa aku rase aku nak kurus sebab org sebab sekarang kan jalal totally macam dah tak kisah la dgn pemakanan aku... tp tak tau la if MIMPI aku tu betul ke tak... macam td aku pening.. bangun2 rase nak makan sebab mcm dah tak bertenaga... sebab hari ni mkn apa je.. so dlm kul 10.30 malam aku sms cakap nak makan la.. lapar.. n dia tak marah! dia ckp "pergi la mkn ye... sian mok..." before ni mati hidup semula pun takdenye die ckp camni... tghari time lunch hour aku nak makan pun die akan ckp mana tak gemuk.. makan je.. sekarang ni dia dah limpahkan aku dgn food.. ewah... n dia dah tak byk komplen.. dr mata kasar macam dia dah terima aku seadanya.. before this kalau gaduh memang sebab aku gemuk..dia asyik tak puas hati.. takde sebab lain sebab aku rase aku ni awek yang simple.. ko buat la ape ko nak.. eh terangkat bakul sendiri pulak.. tapi this time dah berbulan tak gaduh lansung... maybe die pun dah give up on hoping that aku akan kurus one day... takpe la.. as long as dia tak cari org lain.. oh ok la.. panjang pulak... till then...

hai jalal.. kalau awak tgk gambar ni pdn muke awak... awak cbr saye upload kat blog kan muke awak ni? takkan la tak berani.. tp syg... awak bukan tau pun link blog ni.. wahaha...

ps: anyway aku still tak kan stop berusaha untuk kurus! yakin saya boleh!

6 comments:

I want to lose weight said...

Tak kisah laa utk org lain ke..
Utk diri sendiri ke..

Janji NAK KURUS ;)

Nisa~ said...

betul tu kak Zel.. hehe *malu plak ngn dri sendiri*

Cik_Nomi said...

hahahaha.. sengalah ko ni.. ape kene mengenge baby tersedak susu dengan ko tersedak?? tak related langsung.. kahkahkah

Nisa~ said...

aku kan baby montel yg comel.. auw =P

NoVemBerLaDy said...

ala x kesah la ntuk diri sendiri ke.. even ntok org lain pun.. kalo itu leh jd pembakar semangat pe slhnya... mcm akak gak.. dulu mmg tuk diri sendirik... bila berkawan.. masing2 bagi semangat... best pe mcm tuh.. tujuan supaya saling mengingat...!! tp yg pnting misi bila kawen nak selimmmm melim.. muahahahahahaha!!

Nisa~ said...

bukan ape.. kdg2 kan ade org bebel apsal kurus utk org lain.. xkemana la ape la... tp aku rase ok ape kan kurus sbb org lain.. at least ade kesedaran dr xde lansung.. huhu... betul tu kak.. kawen nanti mesti nak cantik... hehehehe

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign