Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, October 19, 2010

food @ convofair~

Cuba teka siapa dia.. hadiahnye - akan ditanggung makan minum berdasarkan list2 dibawah


i'm gaining weight!!!! ni sume convofair punye pasal.. haha.. pagi petang siang malam pergi membuang masa kat tapak convo.. tapi bukan la membuang sangat pun sebab pergi ade reason.. pergi makan.. makan untuk hidup...bangun pagi, pergi convofair sebab nak brekfes.. petang pergi lagi sebab bosan n rase nak mengunyah.. malam pergi sebab nak dinner... eh macam hidup untuk makan pulak... dah la sekali pergi abes min rm10... sehari pergi 3 kali... n convofair 4 hari.. bayang laaaa... sekarang ni dah kering kontang.. nak makan pun takde duit.. sob2... 

ok la.. nak share ape fud yang aku makan sepanjang convofair yang membuatkan berat aku naik *demyuh.. down lak tetibe*..mengikut ranking paling sedap ke biasa2 je

1. nata de toro - RM2
4 kali beli dlm 4 hari ni.. ice blended ape ntah aku pun tak tau... die campur2.. rase sweet sour.. ade fruit koktel n nata de coco.. siyes sedap.. mane nak dapat air ni lepas ni ye?

2. spring potato - RM3.50
what's my flavor? tgk badan la.. definitely cheeeezeyhhh la kan... dalam 3-4 kali jugak kot beli.. dulu rase bazir sebab sebijik kentang yang diputar2 digoreng n dijual dgn harge lebih 2.50.. wut da? tp amek ko.. byk kali jugak beli.. dah la sanggup beratur panjang gila... tp maybe lepas ni dah x beli kot... tp sodap mmg sodap.. xleh deny la.. 

3. steambot 5 cucuk free air satu - RM5
2 kali makan dlm mase 4 hari.. ni budak2 engineering batch aku punye booth.. sedap la sos die... pedas masam manis... 

4.ciken wing - rm2/pc
2 ketul je.. yang ni nak beli asyik tak dapat.. sold out manjang.. nasib baik last day sempat beli.. tu pun book awal2... sedap tp agak mahal.. 

5.som tam - RM4
2 kali makan... yang ni dah cerita kan kat entry INI

6.satay - RM5/10 cucuk
sekali je makan.. kuah kacang dia sedap sangat tapi byk minyak la... tengok gambar pun tau

7. candawan goreng - rm2
2 kali beli sendiri.. sekali org belanja.. cendawan goreng ni memang fevret tapi rasanye aku goreng lg sedap kot.. hehe

8. chocolate - RM1 seketul
beli 3 ketul je sebab mahal.. homemade choc.. aku beli perasa white choc oreo.. manis gile tp sedap la.. siap ade logo utp lagi.. semangat kau!

9.caketiau - RM4
sekali je makan tapi ya ampun banyak nye minyak... caketiau yang ni not my choice kot.. biasa2 je.. udang pun kecik~

see banyak kan makan... dah tu aku bukan minat nak beli baju ke apa... memang la banyak kedai tapi food aje yang menarik dimata aku.. so ape lg.. lepas ni start diet balik.. ergh bosannn kan dgr perkataan diet?eh korang pun kena diet kan so meh la aku bagi je jawapan teka teki.. tak payah la nak sponsor makan kan.. hehe

*nampak tak kempen convo tahun ni?*

presentinggggggg hattan!!!.. aku semangat kan duk depan sekali tgk dia ni.. actually takde la minat mane tp bumi toronto ni kan bosan.. sekali sekala artis datang kite layankan aje... setakat kuar Utusan ape kelas... tapi aku ni kalau artis datang aku suke tgk PR diorang...cara diorang bercakap, interaksi dengan audience, cara jawab soalan mc.. so hattan ni agak bagus la.. pandai kawal situasi tapi tgk la berapa lame dah die dalam industri kan... no wonder la.. tapi lagu die best2 jugak ye.. maka dengan berakhirnya convofair UTP.. bermulalah kehidupan bosan di tanah gersang ini~

6 comments:

cik nina said...

omg seyes ke tu hattan yg dtg??
waaa..bestnye fair tu.teringin nk pegiiiii~hihi.
nina suke hattan, sbb bile pegi karaoke, wajib nyanyi lagu die n awie..hehe

Nisa~ said...

haah... this year hattan yg datang...ade la dlm 5 lagu die nyanyi.. sume lagu yang best2... tu la.. lps ni kak isha nak nyanyi lagu hattan pulak.. haha

NoVemBerLaDy said...

wahhhh.. nisa alamatnya berkarok lagu hattan la ye pasni.. hehehehe kata cik abg akak.. zamani ade gak kan.. nisa x wat sesi terjah ke ?? ;P

Nisa~ said...

haha best lagu hattan ni... before ni dgr gitu2 je.. bile dgr life ni rupenye sedap.. mmg lagu wajib karok ni.. hehe.. eh cik abg akak dak utp ke? zamani night before hattan ni... xlarat la nak menerjah kak.. ramaiiiiii gileeee mase malam zamani tu... huhu

NoVemBerLaDy said...

wahhh terpikat ngan hattan ye... adek dia dak utp.. tu yg g konvo utp hr tuh.. dia kata mmg ramai pun.. hahaha nsib akak x minat zamani.. kalo eron ajis ke, pahrin amat ke.. jed jaidi ke harus, wajib mesti ku paksa dia amik otograf dan gambarr.. hahaha giler keji punya awek..!

Nisa~ said...

oh nape akak tak ikut.. leh la sy blnje air nata de toro ke.. ewah... zamani kurus gileee... tgk pun x selera.. haha... amboi kak.. nape tak mintak otograf cik abg akak terus.. hehe...

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign