Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Saturday, February 20, 2010

Dim Sum~

lately ni.. aku dah jumpe satu food yang sesuai time diet.. eh mandai aku je.. tapi ok la sebab die kukus... sebagai penggemar chinese food of kos la aku suke dim sum ni.. luckily la kat UTP ade dim sum halal... so far ade 7 rase n aku dah try 2... n both rasa tu aku suke... so hari ni.. aku pun menggoogle la kalori dalam dim sum tu.. mana la tau sebenarnye kalori die tinggi... so hasilnye bagus.. eceh.. tak la tinggi..


ni dim sum yang aku makan... siew mai name die.. kalau google pasal siew mai ni mostly org ckp inti babi campur udang... tapi disebabkan dim sum yg aku makan tu halal.. maka ianya ayam campur udang... n sedap i rekemen... n kalori die pon around 150 - 200 kcal..


disebabkan pau juga adalah sejenis dim sum.. agaknye la... n dijual sama dengan kedai dim sum n memang terbukti sedap n agak menggiurkan... so aku pon beli la pau ayam seketul... n kalori pau ayam ni around 203kcal... tak banyak jugak rupenye.. tapi makan ngan siew mai terus 400kcal kalori aku makan.. hamek ko... tapi dimaaf kan kot.. coz aku makan after penat berswimming... mandai la ko dimaafkan~


n then petang td.. aku gi ipoh... macam biase la kalau gi JJ memang aku sambar sushi.. tak boleh tahan n aku amek my all time fevret je... salmon... lagipun kaya dgn omega.. so aku beli 3 ketul... after googling, kalori die dalam 50kcal... owh sikit je.. pasni leh la gi sushi king bantai puas2.. haha alasan~

n this one... my fren yang kurus kering belanja... orang belanja syg nak tolak... die nak belanja yang choco top tapi aku tolak.. ice cream dah gemuk.. nak tambah lagi choc.. oh man... musnah la diet aku camtu.. n kawan aku tu pon bebel.. hehe sori nisha... aku memang serius berdiet sekarang... eh cop.. kalo serius takde la aku nak makan ice cream ni kan... ceh abaikan abaikan.. n calorie for sundae cone is 143.5kcal... owh sikit je


n last bile balik from ipoh.. kawan aku si CT masak lak mee sup.. kene la support kan... so aku pun makan la semangkuk.. tapi bukan la semangkuk macam order kat kedai tu... untuk membuang rase bersalah terhadap diri sendiri.. aku letak kicap cili banyak2 so that mane tau metabolism aku tertinggi lak.. ye la.. makan pedas kan meningkatkan metabolism... n kalori utk mee sup is 380kcal..

then after makan2 yang banyak untuk hari ni.. aku pon mengikut kawan2 aku pergi membakar lemak... kami main badminton, skipping n bola.. penat seyh.. peluh tak hengat... so harap2 separuh kalori aku dah terbakar... pembuka hari ni swimming.. n penutup hari ni skipping... kalau tak kurus lagi tak tau la~


(some pics by google)

0 comments:

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign