Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Wednesday, February 23, 2011

minggu satu~

even sekarang ni aku still penganggur, tapi nak update blog ni macam satu beban betul.. malas ya amat~ padahal online je selalu.. so hari ni macam dah bertekad sikit.. nak update blog & terajin pulak linkkan blog2 yang pernah komen and follow blog ni.. hai to kawan baru =)

so, dah berbulan2 aku stop diet.. hari tu cakap nak start pun still tak start2 sebab memang setiap masa pergi dapur adala benda yang masuk mulut.. susah betul bila duduk rumah sendiri ni.. dengan jadi pembancuh air kat gerai nasik ayam nye.. dah la nasik ayam sedap, nasik lemak telur mata apantah lagi.. camne la nak tahan nafsu? n now aku dah tak kerja kat situ lagi so no more nasik lemak n ayam..

hai gemok!

after stop kerja kat gerai tu, aku part time kat damansara pulak.. rutin hari2 pergi ambil member kat kota damansara, lunch siap2 n pergi kerja sebab kerja part time tu rehat dia ikut nasib.. berhenti sembahyang je.. so kena makan siap2.. n membe aku tu pulak rumah die dekat je dengan mamak.. so hari2 selama 10 hari kerja tu, makan nasi dengan kari kambing.. HARI-HARI ok.. sampai mamak tu kenal n bagi diskaun la tiap kali datang.. nasib baik dah berhenti kalau tak sampai sekarang tak start2 diet.. kambing punya pasal..haish rindu pulak.. haip!

now.. dengan rendah dirinya saya nak announce yang saya dah mula berdiet.. harap2 la berjaya.. sebab sekarang ni jalal pun dah mula ejek mok mok mok.. tiap masa mok je.. sampai aku pun tensen.. dah la siap ungkit "hari tu dah kurus dah, yang gi gemuk balik apsal?" oh bukan sebab ni je.. sebab sekarang kan aku baru nak melangkah kat alam pekerjaan.. so selalu jeles tengok orang slim pakai working attire dengan sangat konfiden.. bukan nak cakap org gemuk pakai tak lawa tapi boleh nampak beza nye.. dimata aku la.. tapi if ada orang gemuk pakai lawa n nampak konfiden pun aku suka jugak n siap cakap untung dia gemuk tapi lawa.. haha manusia2.. tak pernah bersyukur~

hai akak salesgirl!

ok lah.. nanti aku update menu aku berdiet ni.. so far dapat la lagi kawal nafsu makan.. pergi dapur tengok parents makan pun dah tak terliur.. hehe.. tapi baru 2 hari pun start.. fuh kiri fuh kanan.. semangat tolong la datang~

6 comments:

AkUiStInI3 said...

nisa dah dpt keje?? congrats..tp dugaan mkn kalo dah keje pun sgt hebat tau, nak2 lagi kalo dpt officemate yg suka cuba2 tmpt mkn yg best dan bila kta dh berduit sendiri..so disiplin kena tinggi skit la..

N a d i a said...

Nisa,

Mana menghilang? Hehehe

Dah kerja ekk, takpe takpe jom join contest CYC oleh Kak Cahaya, contest boleh makan nasi punya, control pemakanan saja.

Kot Nisa boleh menang, dapat duit boleh beli baju ofis yang cun. teeheehehe..

Nisa~ said...

AkUiStInI3 - tak dpt lg pun~ hehe.. interview ade la beberapa kali.. belum rezeki.. tu la.. risau jugak.. sbb mase intern dlu berat naik smpai 80kg.. tu la plg berat dlm sejarah.. huhu

nadia - belum kerja =(.. heh.. tu la.. igt nak join.. tgh pk2 ni... eh kalau menag dpt duit nak simpan buat kawen.. hik2 miang

atikNAOshi said...

hai kawan baru, awk xcb diet nasik?
sy pon rmi hosmate yang berdiet
diorg mkn mskn berebus hari2..

Nisa~ said...

hari dah diet nasik.. dis time nak slow.. kurangkan nasik n stopr terus nnti.. hehe

wann sury said...

salam..hi..just drop by here.if you dont mind,feel free to visit my blog ok..

jom cuba premium beautiful...klu nak lebih detail.boleh contact wan ok
http://www.wannsury.com/search/label/PREMIUM%20BEAUTIFUL

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign