Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, January 11, 2011

transformasi~

wow! tajuk macam dah berjaya kurus kan.. padahal T_T.. haa disebabkan semalam aku scan gambar lama2 so sajala nak share gambar2 before transform jadi gemuk macam skarang.. anyway, cakap pasal gemuk ni.. ada sesetengah orang yang memang lahir2 dah berbadan besar, ada yang lahir kecik je tapi bile meningkat remaja selera makan pun bertambah maka bertambahlah berat badan sejajar dgn usia.. untuk kes aku ni, aku anggap sebagai kes misteri (konon).. nanti tgk la gambar2 kat bawah ni.. aku lahir2 bukan la tembam sangat pun.. bayi yg normal je.. then masa sekolah rendah pun kurus je.. then jeng jeng jeng, tahun 1999 la menjadi saksi segala transformasi dimana badan aku membesar bagaikan juara.. padahal kalau nak cakap pasal period, aku period masa form 1 (2001).. nak cakap aku makan byk, aku rasa masa kecik2 aku ni bukan jenis makan banyak pun.. siap kena marah ngan doktor ade satu time tu sebab kurus sangat.. hik2 cuba doktor tgk keadaan aku sekarang.. kena marah lg tak? tapi maybe la dah tertulis yang aku akan membesar sebagai remaja gemuk so that aku sedar sikit hidup ni tak semestinya yang baik2 je.. eh motip? macam la being a fat girl ni jahat kan.. derr T_T














ok ni gambar awal tahun 1999





and ni gambar akhir tahun 1999.. agak berbeza kan?











kalau lah masa boleh ulang balik kan, mesti aku dah kahwin sekarang.. eh?

5 comments:

cik xxx said...

kawin lar. sape larang :p

hanim said...

Salam..

blog walking.. jumpe blog u.. :) u try la pakai premium beautiful(PB).. my frend pakai Pb ni & alhamdulillah, semakin kurus dia sekarang nie..i link kan bl9og my frend.. http://justbeingme-eentan.blogspot.com/

if u minat, email me k.. noorhanim.kpkqs.bnm@gmail.com

schazzy said...

elo..like hanim said, tryla guna PB tu.. i pun baru pakai..and after 2 days nak nampak results..mngkin sbb bila pakai tu cam kurang skit rasa lapar hence kurang mkn..tp mmg terasala angin keluar..hehe..byk angin dlm bdn..i pakai for my tummy yg muncit after 2 kali ceasar.. jemputla singgah my blog http://mamashazzy.blogspot.com

N a d i a said...

Nisa,

Chaiyok chaiyok!

Hasil memang ada kan? Lipatgandakan usaha.

Nanti kawen jemput saye ngan cik xxx sekali tauu..

(^_^)

Nisa~ said...

@cik - berat badan yg larang.. huhu~

@hanim - i dah ade pb ni tp jarang2 pakai.. hehe

@schazzy - tu la.. bile i pkai pun asyik sendawa.. byk betul angin.. huhu

@nadia - mesti jemput kawan2 blog punye! dtg tau... eh mcm dh ade tarikh kan.. hehe

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign