Created by MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, April 19, 2011

cyc week 7~

holla... nak update berat untuk cyc ni.. so my current weight is


71kg!!! what????? eceh buat2 terkejut la sangat kan.. padahal dah expect pun.. lagipun sekarang tengah period.. aku ni lately pms je mesti nak makan byk kan... ceh alasan.. haish berat2.. main2 around 70, 71 n 72 je la sekarang.. entah bile nak turun bawah 70 ni.. heh buat2 tanya pulakkan.. selagi tak bersungguh terima la kenyataan nisak oi... anyway for this week, i promise will update the menu.. lama dah tak update.. kalau contest ni strict memang dah lama disqualified..

ok sebenarnye ada cerita nak bagitahu ni.. semalam aku pergi tolong ummi kat sekolah dia.. taip markah sebab nak kena hantar tengahari jugak.. so bila pergi time sekolah tu mestila jumpa cikgu2 lain kan.. jumpa pk hem dia.. lawa jugak la.. kecik je orangnye.. pastu ummi cakap dulu cikgu tu gemuk.. so bila sekolah bukak semua terkejut tengok dia.. seriously cikgu tu kurus sekarang.. n suka tengok dia.. lawa je.. then lepas tolong ummi, cikgu2 lain pun mintak tolong key in markah jugak.. seronok sebab kawan2 ummi semua baik2.. ajak pergi aerobik sume.. bersungguh2 diorang ajak.. ok thats not the story..

then hari ni.. ummi balik je dari sekolah, die cerita yang pk hem tu ada cakap pasal aku.. dia cakap kat bilik guru kuat2
 "anak kak ni tu gemuk la.. kalau ikut KPI dah fail dah untuk anak dara"
ummi cakap dia takde la tersentap sangat sebab mulut cikgu tu memang macam tu.. tapi cikgu2 lain pun sume bengang.. hik2.. sebab tak sangka la cikgu tu leh cakap macam tu tak cover lansung.. depan ummi pulak tu.. pastu cikgu2 lain mestila support aku kan sebab aku dah tolong diorang semalam.. hik2.. tapi nak kata tersentap lepas ummi cerita tu.. takde la sangat.. ye la.. kang tersentap lebih2 ada pulak yang cakap
"dah ko malas nak diet.. cakap je lebih habuk takdak.. terima la padahnye"
 tp seriously tak la sentap mana.. kelakar adala.. kelakar sebab fikir hai pk hem.. kata belajar sampai US.. tapi manner bila berborak kureng.. nak cakap aku gemuk.. bagitahu la aku direct.. no need to cakap kat mak aku kuat2 bersaksikan cikgu2 di bilk guru...nasib la ummi tu cool..lagipun kenyataan kan.. hik2.. tapi takpela.. at least dia dah pk hem pun sekarang.. dari aku yang still penganggur ni kan.. hik2..

so malam ni, aku gi la kelas aerobik sebab kawan2 ummi ajak bersungguh2 tu kan.. sekali pk hem tu ada la pulak.. manis je tersenyum.. camne pun dia memang lawa la.. n after beraerobik ni kan.. aku realize that aerobik is not my thing.. ewah ko ni nisak, dah gemuk nak not my thing bagai kan.. aku lagi prefer aktiviti like bicycle, hiking sume tu.. but seronok la.. peluh gila2... anyway, mesti pk hem tu seronok tengok aku kat gym tadi sebab baru kena sound gemuk sekali dah gi aerobik bagai.. wah tahniah untuk diri sendiri.. but maybe la aku akan gi aerobik ni seminggu sekali.. next entry la cerita pasal ni.. k la dah panjang.. sapa la nak baca ni selain diri sendiri.. hehe till then

ps: before ade org cakap pk hem tu gurau je.. dia seorang yang serius.. and die dengan cikgu lain pun tak rapat.. and jenis tak berkawan.. so thats why bila dia cakap macam tu cikgu lain terkejut.. alah lagipun biasa la mulut laser.. aku pun laser.. cuma berpada2 la.. tapi kat alam maya ni pun ramai la bajet laser tulis itu ini guna bahasa kasar konon jujur la sangat kan cakap kebenaran kalau readers sentap padan muka and konon tu la diri sebenar tak hipokrit wutsoeva so ikut korang la.. mulut korang perangai korang... kalau orang lain sentap n ko puas hati pun.. bukan ko dapat duit aku kan..hik2.. n kepuasan ko tu pun boleh beli kebahagiaan n dapat bau2 syurga kot.. oopss nisak.. are you talking to urself  =P

3 comments:

hani@debumelukut said...

Nak kurus jugak
Nak kurus
Nak kurus
Payah nya.....
Huhuhuhuhhuuuuu......

cik nina said...

OMG.jahatnye mulut maen lepas cmtu je..nina dgr pon sentap..hisyy.caiyok kak isha..pelik r manusia cmtu..tak pk prasaan org lgsg ke.teruks!

Nisa~ said...

hani - nak kurus jugakkk.. heh.. betul2.. susah sgt kan2

nina - huhu.. tu la.. tp nak wat camne.. manusia jenis cmni mmg ramai n diorg x rasa pun diorg wat salah sbb diorg 'jujur'.. bg diorg kite yg cepat sentap ni salah.. but betul la kot.. hehe.. tp kalau diorg kena tau plak sentap kan...

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign